713 Junsekino Architect and Design

2019-01-23 23:00
建筑师提供的文字说明。在泰语背景下,公共区域被认为是一个重要的空间,允许家庭成员在一起度过他们的时间和实现这个词"主页"去那个地方。这已成为设计713家住宅的主要概念之一,是曼谷郊区的一个单一家庭住宅。业主决定拆除现有房屋,代之以新的设计。这种设计的目的是扩大功能区域,以及在家庭成员之间建立更多的互动,以及更多的关系到他们在以前的房子中仍然不存在的性质。
Text description provided by the architects. In Thai context, common area is considered as a significant space that allow the family member to spend their time together as well as fulfilling the word ‘home’ to the place. This become one of the main concepts for designing 713 House, a single – family house on the Bangkok suburb. The owner decided to demolish their existing house and replaced it with the new design. The intention of this design is to expand function area as well as creating more interaction among family members and more relation to the nature which they find it still absence from their previous house.
 © Spaceshift Studio
c.Spaceshift Studio
一块长方形的土地被分割成两块。一边是住宅容量,另一边是景观。为了让尽可能多的自然进入室内空间,体积的某些部分被减去,形成了一个允许风和自然光通过的庭院。此外,业主还可以通过建筑物周围的洞口来欣赏景观。
A rectangular plot of land is split into two. One side is containing a residential volume while the other side is turned to be a landscape. In order to bring in as much nature into the interior space as possible, some parts of the volume are being subtracted, creating a court that allow wind and natural light to pass through. Furthermore, the owner can enjoy the scenery of the landscape through the opening around the building.
 © Spaceshift Studio
c.Spaceshift Studio
 Ground floor plan

                            
 © Spaceshift Studio
c.Spaceshift Studio
建筑师明确划分了半私人空间和私人空间的空间分区。在泰国传统住宅的启发下,一楼的大部分功能是一个公共区域,而在二楼,所有的私人功能都位于。大部分空间设计为半室外空间,允许自然通风和自然光线穿透。球场的某些部分变成了一个池塘,为这个空间提供了一些宁静和活力。此外,屋顶是为业主设计的私人锻炼空间,他们可以在那里欣赏曼谷郊区的景色。
The architect explicitly divided the space zoning for the semi-private and private space. With an inspiration from a traditional Thai house, most of the function for the first floor is a common area while on the second floor, all the private function is located. Most of the spaces were designed to be semi – outdoor to allow natural ventilation and natural light penetrating through. Some parts of the court are turned to be a pond help providing some serenity yet vibrancy to the space. Moreover, the rooftop is designed to be a private exercising space for the owner where they can enjoy the scenery of the Bangkok suburb.
 © Spaceshift Studio
c.Spaceshift Studio
 Elevation 04
Elevation 04
 © Spaceshift Studio
c.Spaceshift Studio
建筑被材料融入到周围的自然之中。玻璃有助于融化内部空间和外部空间之间的边界。对于外墙,建筑师在一些地方使用了木制的屏风和金属网,以保护一些隐私,同时又不剥夺外界的视觉。随着空洞和钢结构的使用,形式的坚固性正在下降。
The architecture is blended to the surrounding nature by the material. Glass helps melting away the boundary between the interior space and the exterior. For the façade, the architect used wooden screen and metal mesh in some parts in order to preserve some privacy without depriving the visual to the outside. With the use of void and steel structure, the solidity of form is being subsided.
 © Spaceshift Studio
c.Spaceshift Studio
重要的是,一些来自以前的房子的木材被保存和重新使用在这个房子里,如法庭地板和楼梯装修。这给家庭成员带来了某种程度的怀旧感,也有助于节约建设成本。每一个细节和元素的组合都是精心设计的,以真正满足业主的要求。
Importantly, some wood from their previous house are being preserved and reused in this house such as court flooring and staircase finishing. This give some sense of nostalgia to the family member as well as help saving the construction cost. The combination of every detail and element is delicately designing to truly fulfill the satisfaction of the owner.
 © Spaceshift Studio
c.Spaceshift Studio
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

                    

举报

夜第七章

什么也没写

1843 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部