Sequence of L walls Ikeda Yukie Ono Toshiharu Architects

2019-01-24 21:00
架构师提供的文本描述。一对夫妇退到乡下去了。作为新来者,他们希望开放,为他们的新社区作出贡献。按照这个想法,这所房子计划开放和公开,以退休的学前教师妻子的图画书收藏为中心,一个简单的丈夫大厅,一个长笛演奏者,和一个没有墙的花园,就像公园一样。为了长期支持这种开放的生活方式,我们还仔细地为这对夫妇创造了私人空间。
Text description provided by the architects. A couple retired to the countryside. As newcomers, they wished to be open and contribute to their new community. Following this idea, the house was planned to be open and public, centering on the retired preschool teacher wife’s picture book collection, a simple hall for the husband, a flute player, and a garden, without a wall, like a park. To support this open lifestyle in the long term, we also were careful to make private spaces for the couple.
 © Koichi Torimura
c.Torimura幸一
酒店本身有一片宁静的竹林和一条向北的小溪,南面有一条阳光明媚的小径。为了给这片美丽的土地带来一种富足的感觉,我们创造了一个多用途的空间,有一种前进的感觉,一种展开的感觉。据说动物在一个既提供前景又提供庇护的空间里放松得最好。我们试图创造这样一个空间。
The property itself features a quiet bamboo grove and a stream to the north, and a sunny path in the south. To bring a feeling of abundance to the beautiful piece of land, we created a multipurpose space that had a feeling of progression, of unfolding. Animals are said to relax best in a space that provides both prospect and refuge. We tried to create such a space.
 © Koichi Torimura
c.Torimura幸一
 Floor plan

                            
 © Koichi Torimura
c.Torimura幸一
首先,我们放置L形墙,简单地定义空间,并稍微移动它们,在L墙之间形成裂缝,从而创建视图。这些功能被放置在屋顶的山脊上,这样后面的隐私就会增加,前面的开放度就会增加。
Firstly, we placed L-shaped walls that defined spaces simply and shifted them slightly to make crevices between the L walls and thus create views. The functions were placed along the ridge of the roof so that privacy increases in the back and openness increases in front.
 © Koichi Torimura
c.Torimura幸一
声学要求指定山墙屋顶,在山脊轴线左右两侧,L墙重叠并提供自然庇护。穿过L墙之间的缝隙,光、风、绿色植物和人们来来去去。这将支持这对夫妇的新生活,以适应他们的周围环境。
Acoustic requirements specified the gable roof, and under that to the left and right along the axis of the ridge, L walls overlap and provide a natural refuge. Through the crevices between the L walls, light, wind, greenery and people come and go. This will support the couple’s new life, in tune with their surroundings.
 © Koichi Torimura
c.Torimura幸一
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

                    

举报

程程程

什么也没写

1742 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部