Preschool of Aït Ahmed Tommaso Bisogno + BC architects - studies

2019-01-04 06:00
 Courtesy of Tommaso Bisogno + BC architects & studies
不列颠哥伦比亚省Tommaso Bisogno建筑师的礼遇
架构师提供的文本描述。阿伊特·艾哈迈德学前学校整合了建筑和景观设计,融合了社区动态、生物气候和一种新的乡土风格。在需要教育基础设施的情况下,古德星球基金会的目标是建立一个具有生物气候功能的幼儿园,作为现有学校建筑的延伸。这座建筑的灵感来源于一种来自当地类型、材料和技术的新方言,具有现代的外观、良好的生物气候功能和抗震设计。
Text description provided by the architects. The Preschool of Aït Ahmed integrates architectural and landscape design, incorporating community dynamics, bioclimatic and a new vernacular style. In need of educational infrastructure, Goodplanet foundation aims to install a preschool with bioclimatic functioning, as an extension to the existing school building. The building is inspired by a new vernacular from local typologies, materials, and techniques, with a contemporary look, performant bio-climatic functioning and earthquake-proof design.
Text description provided by the architects. The Preschool of Aït Ahmed integrates architectural and landscape design, incorporating community dynamics, bioclimatic and a new vernacular style. In need of educational infrastructure, Goodplanet foundation aims to install a preschool with bioclimatic functioning, as an extension to the existing school building. The building is inspired by a new vernacular from local typologies, materials, and techniques, with a contemporary look, performant bio-climatic functioning and earthquake-proof design.
 Courtesy of Tommaso Bisogno + BC architects & studies
不列颠哥伦比亚省Tommaso Bisogno建筑师的礼遇
幼儿园是在大院的最高层实施的,并让位给带有长椅和秋千的游乐场区的景观地带,然后沿着大院走下去。操场带在跑道和复合墙之间建立开放游乐区:足球区、课外区、儿童游乐场区、大孩子游乐场区。
The preschool is implemented on the highest level of the compound, and gives way to a landscaped strip of playground area with benches and swings, going down the compound. The playground strip creates zones of open play area between strip and compound wall: football area, outside class area, playground area for small kids, playground area for bigger kids.
The preschool is implemented on the highest level of the compound, and gives way to a landscaped strip of playground area with benches and swings, going down the compound. The playground strip creates zones of open play area between strip and compound wall: football area, outside class area, playground area for small kids, playground area for bigger kids.
 Courtesy of Tommaso Bisogno + BC architects & studies
不列颠哥伦比亚省Tommaso Bisogno建筑师的礼遇
 Axonometry

                            
 Courtesy of Tommaso Bisogno + BC architects & studies
不列颠哥伦比亚省Tommaso Bisogno建筑师的礼遇
幼儿园本身是五角形的,可以相对于长方形复合墙开辟外部空间,并在里面创造圆形空间,以支持圆桌教学等替代教学技术。该地区以生产石灰和天然石材而闻名,因此选择了石灰凡士林石砌石。屋顶是用石灰制成的.内饰是由抛光的“Nouss-Nouss”,一半的泥土和石灰,以创造一个透气的室内石膏,在间接阳光扩散。
The preschool itself is pentagonal to open up space outside in relation to rectangular compound walls and to create round space inside which can support alternative teaching techniques such as roundtable teaching. The area is known for lime production, as well as natural stone, resulting in the choice for lime mortared stone masonry. The roof is made of tadelakt of lime on a base of earth-lime. The interior finishing is made of polished “nouss-nouss”, a “half-half” of earth and lime to create a breathable interior plaster which diffuses in indirect sunlight.
The preschool itself is pentagonal to open up space outside in relation to rectangular compound walls and to create round space inside which can support alternative teaching techniques such as roundtable teaching. The area is known for lime production, as well as natural stone, resulting in the choice for lime mortared stone masonry. The roof is made of tadelakt of lime on a base of earth-lime. The interior finishing is made of polished “nouss-nouss”, a “half-half” of earth and lime to create a breathable interior plaster which diffuses in indirect sunlight.
 Section Detail
剖面细节
西南法舒德有一个空腔壁,用于隔热和一个大的热质,白天的建筑凉爽,但直到早晨才更温暖。西北偏南的法尔斯市有窗开口,有对角的开口,以最大程度的阳光照射。该建筑是为了确认摩洛哥的地震规范,并在Faweade开口旁铺设混凝土柱。
The southwest façade has a cavity wall for insulation and a big thermal mass, making the building cool during the day, but warmer through the night until the morning. The northwest to southeast façades have window openings with diagonal reveals to let in a maximum of sunlight. The building is made to confirm the earthquake norms of Morocco, with concrete columns next to façade openings.
The southwest façade has a cavity wall for insulation and a big thermal mass, making the building cool during the day, but warmer through the night until the morning. The northwest to southeast façades have window openings with diagonal reveals to let in a maximum of sunlight. The building is made to confirm the earthquake norms of Morocco, with concrete columns next to façade openings.
 Courtesy of Tommaso Bisogno + BC architects & studies
不列颠哥伦比亚省Tommaso Bisogno建筑师的礼遇
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects BC architects & studies, Tommaso Bisogno
Location P1006, Agadir, Morocco
Area 100.0 m2
Project Year 2018
Category Kindergarten

                    

举报

星期五文艺

什么也没写

1856 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年