mq2 House bp arquitectura

2019-01-08 16:00
 © Gonzalo Viramonte
c Gonzalo Viramonte
架构师提供的文本描述。这座房子坐落在一片特权土地上,可以俯瞰普尼拉山谷的小山。梅迪奥拉扎镇位于科尔多瓦西北部,处于封闭的城市化进程中,地形崎岖,有着巨大的差异,这使得我们可以玩两卷书,这两卷书彼此相依,同时又停留在自然的地形上,有时它们被悬挂在空中,产生了巨大的悬垂,从而加强了整体卷的概念。为了达到这一目的,我们在现场用暴露混凝土浇铸,用酚醛模板进行工作。这种材料是高贵的,经典的,传统的和低维护,以及石头,是用来实现土地和地下室的争论的房子。
Text description provided by the architects. The house is located within a privileged land with great views of the small mountains of the valley of Punilla. Located in a closed urbanization northwest of Cordoba in the town of Mendiolaza, has a rugged topography, with large differences which allowed us to play with two volumes that rest on each other and at the same time rest on the natural terrain and at times they are suspended in the air generating large overhangs that reinforce the idea of monolithic volumes. To achieve this we work with exposed concrete cast in situ, with phenolic formwork. This material is noble, classic, traditional and of low maintenance as well as the stone that was used to materialize the contentions of the terraforming and the basement of the house.
Text description provided by the architects. The house is located within a privileged land with great views of the small mountains of the valley of Punilla. Located in a closed urbanization northwest of Cordoba in the town of Mendiolaza, has a rugged topography, with large differences which allowed us to play with two volumes that rest on each other and at the same time rest on the natural terrain and at times they are suspended in the air generating large overhangs that reinforce the idea of monolithic volumes. To achieve this we work with exposed concrete cast in situ, with phenolic formwork. This material is noble, classic, traditional and of low maintenance as well as the stone that was used to materialize the contentions of the terraforming and the basement of the house.
 © Gonzalo Viramonte
c Gonzalo Viramonte
 Axonometric

                            
 © Gonzalo Viramonte
c Gonzalo Viramonte
se Busco relacionar la livienda con el Paisaje mediante as visual ales,Generando Grandes Superficies vidriadas conpueradas Ventana que conuna gran galería y terazas a los espacios tanos to públicos como parados。Por otra parte se Busco la Privacese con la Calle y con los vecino a través Grandes pantallas de hormigón que protagonizan el Ingreso,主要是y cierran la terraza claustro y patios de avilión que solo se acceden desde el espacio Privado。Además,gracias al jugode volúmenes y desniveles se ubico la cochera para los vehículos y Sala de juegos en un sitio que Queda卫士。
Se busco relacionar la vivienda con el paisaje mediante las visuales, generando grandes superficies vidriadas con puertas ventanas que conectan con una gran galería y terrazas a los espacios tanto públicos como privados. Por otra parte se busco la privacidad con la calle y con los vecinos a través grandes pantallas de hormigón  que protagonizan el ingreso principal y cierran la terraza claustro y patios de ventilación que solo se acceden desde el espacio privado. Además, gracias al juego de volúmenes y desniveles  se ubico la cochera para los vehículos y sala de juegos en un sitio que queda resguardado visualmente. 
Se busco relacionar la vivienda con el paisaje mediante las visuales, generando grandes superficies vidriadas con puertas ventanas que conectan con una gran galería y terrazas a los espacios tanto públicos como privados. Por otra parte se busco la privacidad con la calle y con los vecinos a través grandes pantallas de hormigón  que protagonizan el ingreso principal y cierran la terraza claustro y patios de ventilación que solo se acceden desde el espacio privado. Además, gracias al juego de volúmenes y desniveles  se ubico la cochera para los vehículos y sala de juegos en un sitio que queda resguardado visualmente. 
 © Gonzalo Viramonte
c Gonzalo Viramonte
 4-4 Section
4-4 [地名] [美国] 塞克申
 © Gonzalo Viramonte
c Gonzalo Viramonte
下面的方框是以社会用途为主要收入的地区,厨房、客厅、卫生间、画廊、烤架、服务区:车库、洗衣房和服务区。在上面的盒子里是私人部门,比如私密的卧室和浴室。最后是两个大的无障碍平台,一个可以从卧室进入,可以看到山景,最后是另一个露台,它位于车库上方,从私人房间进入,在两个外部空间之间充当铰接器和连接通道。
In the lower box are the areas of social uses as main income, kitchen, living room, toilet, gallery, grill, service areas: garage, laundry room and services. In the upper box is the private sector such as intimate bedrooms and bathrooms. Finally two large accessible terraces, one with access from the bedrooms and being with views of the mountains and finally another terrace that is a cloister courtyard that is located above the garage and accessed from the private room which functions as articulator and connector tunnel between both exterior spaces.
In the lower box are the areas of social uses as main income, kitchen, living room, toilet, gallery, grill, service areas: garage, laundry room and services. In the upper box is the private sector such as intimate bedrooms and bathrooms. Finally two large accessible terraces, one with access from the bedrooms and being with views of the mountains and finally another terrace that is a cloister courtyard that is located above the garage and accessed from the private room which functions as articulator and connector tunnel between both exterior spaces.
 © Gonzalo Viramonte
c Gonzalo Viramonte
 2-2 Section
2-2 [地名] [美国] 塞克申
 © Gonzalo Viramonte
c Gonzalo Viramonte
形式和建筑语言与住宅的程序和功能之间的关系是引发住宅原意的原因之一,它是自然、灵感、景观和周围环境的主要源泉。
The relationship between the form and the architecture language with the program and function of the house was the one that triggered the original idea of the house, being the nature the main source of inspiration, the views and the immediate surroundings.
The relationship between the form and the architecture language with the program and function of the house was the one that triggered the original idea of the house, being the nature the main source of inspiration, the views and the immediate surroundings.
 © Gonzalo Viramonte
c Gonzalo Viramonte
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects bp arquitectura
Location Mendiolaza, Argentina
Architects in Charge Franco Priotti, Ariana Ber
Construction Franco Priotti- Guillermo Prietto- Juan Rodriguez
Design Team bp arquitectura
Area 626.0 m2
Project Year 2017
Photographs Gonzalo Viramonte
Category Houses
Manufacturers Loading...

                    

举报

蓝雯轩

什么也没写

1798 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年