Casa Cozumel Sordo Madaleno Arquitectos

2019-01-22 11:30
 © Rafael Gamo
拉斐尔·贾莫
架构师提供的文本描述。这个1325平方米的豪华住宅项目位于墨西哥金塔纳罗奥美丽的科祖梅尔岛上,占地5200平方米,有丰富的当地植被和38米的海滨,提供了墨西哥加勒比海的绝佳景色。
Text description provided by the architects. On the beautiful island of Cozumel in Quintana Roo, Mexico, this 1,325 sqm luxury residential project is located on a 5,200 sqm site with abundant local vegetation and 38 meters of beachfront, offering superb views of the Mexican Caribbean.
Text description provided by the architects. On the beautiful island of Cozumel in Quintana Roo, Mexico, this 1,325 sqm luxury residential project is located on a 5,200 sqm site with abundant local vegetation and 38 meters of beachfront, offering superb views of the Mexican Caribbean.
 © Rafael Gamo
拉斐尔·贾莫
该项目以充分尊重遗址及其现有植被的指导理念为基础,其设计体现了当代语言与自然环境之间的明确统一。地形起伏的地形包括一个重要的自然凹陷在中心。住宅坐落在这个中空,让植被继续在项目之下,并将自己有机地融入宜居空间。
The project is based on the guiding concept of fully respecting the site and its existing vegetation, resulting in a design that reflects a clear unity between the contemporary language and natural surroundings. The undulating topography of the terrain includes a significant natural depression at the center. The residence is sited over this hollow, allowing the vegetation to continue beneath the project and to integrate itself organically into the habitable spaces.
The project is based on the guiding concept of fully respecting the site and its existing vegetation, resulting in a design that reflects a clear unity between the contemporary language and natural surroundings. The undulating topography of the terrain includes a significant natural depression at the center. The residence is sited over this hollow, allowing the vegetation to continue beneath the project and to integrate itself organically into the habitable spaces.
 © Rafael Gamo
拉斐尔·贾莫
 Ground floor plan

                            
 © Rafael Gamo
拉斐尔·贾莫
建筑方案包括两个层次,通过桥梁和梯田连接到外部游泳池和海滩地区。就体积而言,这个项目形成了一个L形,它的立面上的固体和空隙相互作用,依赖于内部功能,从而在内部和外部建立有趣的空间关系。这样,每个房间都有交叉通风和自然照明。
The architectural program is contained over two levels which connect by means of bridges and terraces to the exterior pool and beach areas. In volumetric terms, the project forms an L-shape with an interplay of solids and voids in its façades that depend on the interior functions to create interesting spatial relationships between inside and outside. In this way, each room is provided with cross ventilation and natural illumination.
The architectural program is contained over two levels which connect by means of bridges and terraces to the exterior pool and beach areas. In volumetric terms, the project forms an L-shape with an interplay of solids and voids in its façades that depend on the interior functions to create interesting spatial relationships between inside and outside. In this way, each room is provided with cross ventilation and natural illumination.
 © Rafael Gamo
拉斐尔·贾莫
通往房屋的主要通道位于东北,靠近场地边界,并在底层分配社会和私人区域的流通。
The main access to the house is situated to the north-east, close to the site boundary, and distributes the circulation of social and private areas on the ground floor. 
The main access to the house is situated to the north-east, close to the site boundary, and distributes the circulation of social and private areas on the ground floor. 
 © Rafael Gamo
拉斐尔·贾莫
 First floor plan
一楼平面图
 © Rafael Gamo
拉斐尔·贾莫
在同一层面上,面向海滩的是餐厅、厨房和湿吧台的社交区-向海滩过渡-而前四间客房及其各自的服务都位于垂直于海滩线的空间,可欣赏到内部花园的景色。
On the same level, facing the beach, are the social areas of the dining room, kitchen, and a wet bar—providing a transition to the beach—while the first four rooms and their respective services are located in a volume that lies perpendicular to the line of the beach, with views onto the internal garden.
On the same level, facing the beach, are the social areas of the dining room, kitchen, and a wet bar—providing a transition to the beach—while the first four rooms and their respective services are located in a volume that lies perpendicular to the line of the beach, with views onto the internal garden.
 
一楼是主卧室,两间互补的卧室-都是面向大海的露台-一间由玻璃板组成的家庭客房,还有一个室外休息室,有一个反光池,可以让人们更好地欣赏内部花园的景色。
On the first floor are the master bedroom, two complementary bedrooms—all with terraces facing the sea—a family room contained by glass panels and an outdoor lounge with a reflecting pool that enhances the views over the internal garden.
On the first floor are the master bedroom, two complementary bedrooms—all with terraces facing the sea—a family room contained by glass panels and an outdoor lounge with a reflecting pool that enhances the views over the internal garden.
 © Rafael Gamo
拉斐尔·贾莫
使用的材料最少,以其功能和审美品质为指导,将其融入周围环境。这些措施主要包括使用白色水泥与树皮产生的“脏”水混合,为外墙和内墙制造自然防水的饰面,并为外墙涂上当地石灰石。
The fewest possible materials were used, guided by their functionality and aesthetic qualities in terms of blending into their surroundings. These principally included the use of white cement mixed with the “dirty” water produced by the bark of the chukum tree to create a naturally waterproof finish for exterior and interior walls, together with a local limestone cladding for the external walls.
The fewest possible materials were used, guided by their functionality and aesthetic qualities in terms of blending into their surroundings. These principally included the use of white cement mixed with the “dirty” water produced by the bark of the chukum tree to create a naturally waterproof finish for exterior and interior walls, together with a local limestone cladding for the external walls.
 © Rafael Gamo
拉斐尔·贾莫
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Sordo Madaleno Arquitectos
Location Mexico
Category Houses
Architect in Charge Javier Sordo Madaleno Bringas
Director of Architecture Javier Sordo Madaleno de Haro
Area 1325.0 m2
Project Year 2017
Photographs Rafael Gamo

                    

举报

万物静默如初

什么也没写

1898 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部