Anna Solaz丨西班牙顶楼公寓的设计美学

2021-09-18 14:54
 
Anna Solaz是瓦伦西亚建筑学院的建筑师,在那里她的学术成就获得了不同的认可和奖项。
他的专业经验与多个国家和国际研究的合作相辅相成,参与多学科团队和不同规模的项目。她在哥本哈根、斯图加特和巴伦西亚的办公室担任了3年的住房、设备和公共空间项目协调员
Anna Solaz is an architect at the School of Architecture in Valencia, where she has received various recognition and awards for her academic achievements.
His professional experience is complemented by collaborations in multiple national and international research, participating in multidisciplinary teams and projects of different sizes. She spent three years as coordinator of housing, equipment and Public space programs in offices in Copenhagen, Stuttgart and Valencia

                            
Casa Ona是一座现存建筑的改造,从90年代的建筑办公室构想为混合用途;住房和办公室。
Casa Ona is the transformation of an existing building from the 90s conceived as an architecture office into mixed-use; housing and office.

                            

                            

                            
现有建筑的特点是开放的空间和使用高贵的材料,如混凝土、金属、水磨石和玻璃,以及彩色的表面。
The existing building was characterized by open spaces and the use of noble materials such as concrete, metal, terrazzo and glass, in addition to colored surfaces.

                            

                            
在作为一个办公室运作了25年之后,这个项目从一个建议开始,即保持建筑办公室的重要部分,同时将其余的空间奉献给住宅。为了进行这种转换,引入了很少的新元素。改造的构想是加强现有的同时增加一层时间;尊重现有建筑的规则,允许它在未来增加新的层次、房间或用途。
After more than 25 years functioning as an office this project starts from the proposal of maintaining an important part as an Architecture Office while dedicating the rest of the space to the house. To carry out this transformation a very few new elements are introduced. The renovation is conceived from enhancing the existing while adding one layer of time; respecting the rules of the existing building and allowing it to perhaps add new layers, rooms or uses on the future.

                            

                            

                            
该空间连接到建筑的入口,其特点是其玻璃双层高度和楼梯专用于办公室,而正对façade的空间专用于住宅。
The space connected to the access of the building, characterized by its glazed double height and its staircase is dedicated to the office, while the space facing the opposite façade is dedicated to the house.

                            

                            
用于分隔办公室的半透明玻璃隔墙被拆装成滑动门,将住宅与办公室分隔开来。白色漆框架与圆形几何添加与房子的不同元素。
The translucent glass partitions that used to divide offices are disassembled and reassembled into sliding doors that separate the house from the office. White lacquered frames with rounded geometry are added in line with different elements of the house.

                            
之前隐藏螺旋楼梯的墙壁被拆除,以加强楼梯,现在成为房子的中心。
在建筑的改造中,区分了两种类型的元素。混凝土和桦木使用在属于固定层的元素上,这一层为住宅提供服务,并将保持不变,与使用颜色的移动或较轻的元素形成对比,如家具、窗帘和酒吧。
The previous walls that hid the spiral staircase are removed to enhance the stair that now becomes the heart of the house.
In the renovation of the building two types of elements are distinguished. Concrete and birch wood are used on the elements that belong to a fixed layer, the one that gives service to the house and will remain unchanged in contrast to mobile or lighter elements where color is used, like in the furniture, curtains and bars.

                            

                            

                            

                            
SMM penthouse

                            

                            
该委托开始于客户的建议,覆盖一个阁楼露台,以便为公寓增加一个新房间。根据当地法规,这是不可能完成的任务。
The commission started from the proposal of the clients to cover one of the attic terraces in order to add a new room to the apartment. Something that according to local regulations was impossible to undertake.

                            

                            
顶层公寓位于巴伦西亚老城的一个代表性建筑中。这座折衷风格的建筑建于19世纪末,由于其独特的façade,它的外观是不允许改变的。
The penthouse is located in a representative building of Valencia’s old town. The eclectic-style construction was built at the end of the 19th century and due to its singular façade the alteration on its external appearance is not permitted.

                            

                            
室内表面仅为80平方米,由几乎相同扩展的露台区域进行补充。façade有一系列有节奏的开口,让自然光沐浴在室内,让周围教堂的钟声在室内振动。
The interior surface, barely 80 m2, is complemented by an area of terraces of almost the same extension. The façade has a series of rhythmic openings, which bathe with natural light the interior and let the bells of the surrounding churches vibrate inside.

                            

                            
现有的布局没有任何原则地划分了可用空间,改变了façade窗户的不透明部分,产生了不必要的分布,使房屋和房间的比例失调。
The existing layout divided the available space without any principle, turning opaque part of the façade windows and generating unnecessary distributions for the scale of the house and rooms with a dysfunctional proportion.

                            

                            
业主理解,虽然房子状况良好,但并不能完全满足他们的需求。他们想接待家庭来访,所以顶层公寓必须满足不同需求和生活方式的用户,从一群年轻人到一对成年夫妇。
答案不是重新分配或覆盖露台以获得一个新的房间,而是放弃西方的住房概念,作为房间的补充,寻找一个更流动的解决方案。
The clients understood that the house, although in good condition, did not quite meet their needs. They wanted to host family visits, so the penthouse had to accommodate users with different needs and ways of living, raging from a group of young people to an adult couple.
The answer was not to redistribute or cover a terrace to get a new room, but to unlearn the Western conception of housing as an addition of rooms, looking for a more fluid solution.

                            

                            
干预策略寻求空间的不确定性,以实现多种占用和占用方式,能够容纳不止一种用途,而是多种用途。
厨房、客厅、储藏室、卧室、洗衣房和浴室,之前封闭的独立房间,变成了一个连续的橱柜,容纳所有的服务。
The intervention strategy seeks the indeterminacy of the space to enable multiple ways of occupation and appropriation, capable of accommodating not just one use, but many.
Kitchen, living room, storage room, bedroom, laundry and bathroom, previously closed and individual rooms, turn into a continuous cabinet that hosts all the services.

                            

                            

                            

                            

                            

                            
  

采集分享

举报

一然

什么也没写

100 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    右键保存、高清大图仅支持VIP会员
    投稿

    rs@rushi.net

    微信交流群

    返回页面顶部
    名师作品集【专享】
    全网名师最多、更新最快、作品最全
    作品库【无限查阅、一键下载】
    全球最大室内作品库,超33万部
    精品资料【下载】
    全年精品资料更新超1000部
    灵感搜索【原图下载】
    中文搜索全球顶尖案例灵感图
    设计师生活馆【内购价】
    5大电商平台官方合作,专享内购价
    CAD库【模型下载】
    cad单体模型库精准搜索查找下载
    免广告打扰【屏蔽】
    屏蔽全站广告,享受纯净体验
    3D模型【送199币值199元】
    分享全网最新精品3D模型
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年