公共工作室FUUZE将德意志的巴洛克式教区改造成一所好玩的小学

2020-06-28 22:04
 
A few years back, the kindergarten and elementary school of the small municipality of Vřesovice in the Czech Republic moved into the town’s former rectory, a majestic baroque complex recognized as a national cultural monument. When there was a need to reconstruct some parts of the centuries-old building and add an extension later on, Czech architecture practices Public Atelier and Studio FUUZE saw an opportunity not just to expand the school’s capacity, restore the rapidly decaying roof trusses and rectify the unsatisfactory state of its inner courtyard as the brief demanded, but also to engage with the building’s architectural heritage and establish a playful dialogue between past and present.
几年前,捷克共和国弗热索维采(Vřesovice)小型自治市的幼儿园和小学搬入了该镇的前教区,这是一座雄伟的巴洛克式建筑,被公认为是国家文化古迹。当需要重建几百年历史的建筑的某些部分并在以后添加扩展时,捷克建筑实践Public Atelier和Studio FUUZE看到了一个机会,不仅是扩大学校的能力,恢复迅速腐烂的屋顶桁架并纠正简短说明要求其内部庭院的状态不令人满意,但也要与建筑物的建筑遗产联系起来,并在过去和现在之间进行有趣的对话。

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            
The fact that the historic complex consists of several buildings built in different eras and for different purposes resulted in a poorly configured circulation layout so the concept of interconnection became the starting point of the reconstruction. By connecting the various buildings, the architectural intervention not only allows the primary school and day care centre’s students and staff to conveniently and freely move across the grounds to make use of all the facilities, both existing and new, but also highlights its historic value as a complex. To do so, numerous passageways have been restored and new ones have been constructed ensuring for free movement in both practical and symbolic terms. Rather than appropriating the historic architecture in order to integrate the new construction into the existing building fabric, the architects have chosen instead to differentiate the new from the old through the bold use of colour and form. Using a vibrant palette of primary colours and a geometric language of cubic forms, the new additions pop out against the arched loggias, limestone facades and gable roofs. The use of colour is a welcomed gesture in a school environment, creating a jovial ambience and even allowing children to choose their favourite colour.
历史建筑群由几座建筑组成,建筑年代不同,用途不同,导致循环布局配置不当,因此互联概念成为重建的起点。 通过连接各种建筑物,建筑干预不仅使小学和日托中心的学生和工作人员能够方便和自由地跨越地面,利用所有现有和新的设施,而且突出了其作为一个综合体的历史价值。 为此,恢复了许多通道,并建造了新的通道,以确保实际和象征性的自由行动。 建筑师不是为了将新建筑融入现有建筑结构而占用历史建筑,而是选择通过大胆使用颜色和形式来区分新的和旧的。 新的添加物使用了充满活力的原色调色板和立方体形式的几何语言,在拱形的原木、石灰石立面和山墙屋顶上弹出。 在学校环境中,使用颜色是一种受欢迎的姿态,创造了一种快乐的氛围,甚至允许孩子选择他们最喜欢的颜色。

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            
Featuring two classrooms that open out onto a grassy courtyard with views of the Church of St. Peter and Paul, and two additional classrooms for vocational training housed in the refurbished attic, the new facilities that the team designed are characterised by a neutral colour palette which, in contrast to the colourful exterior, ensure that students aren’t easily distracted. That’s not to say that the interiors are bland, on the contrary, the circulation spaces in the newly built sections are swathed in colour matching their exterior while the attic spaces are marked by an impressive Baroque roof structure which has been meticulously refurbished. In combination with expanded capacity and improved circulation, the latest restoration project has given the Baroque complex a new life but more importantly has made school a much more fun experience for the children.
该小组设计的新设施的特点是采用中性调色板,与色彩鲜艳的外表形成鲜明对比,确保学生不容易分心。 这并不是说内部是平淡的,相反,在新建造的部分的流通空间被包裹在颜色匹配他们的外观,而阁楼空间是一个令人印象深刻的巴洛克屋顶结构,已经精心翻新。 结合扩大容量和改善循环,最新的修复项目给巴洛克建筑群带来了新的生活,但更重要的是,使学校成为孩子们更有趣的体验。

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            
 

采集分享

举报

VirtuaL

什么也没写

216 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    如室小店(享受进货价购买权)
    全网商品享受如室平台进货价购买权
    1对1查询全网主流正品平台最低进货价
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年