最新 | 治木设计:这家甜品店一点也不“腻”

2020-01-20 07:45
Yus patisserie 余日法式甜品店 在既定建筑框架中,打造容纳人与甜品的空间,让空间里的人与甜品形成对话和互动,进而与感知和生活相关。

                            
It will create a space for people and dessert in the established architectural framework, so as to let the body in the space form a dialogue and interaction with the dessert, which then can be connected to perception and life.
▼店铺外观,exterior view of the store

                            
门头是室内向外的延伸,空间光线的介入让人在面对深邃沉稳的门头时,对室内有了感知和方向性,进而引导其走进这个弥漫着光线的神秘盒子。
▼外立面细节,facade details

                            

                            
For the entrance, it is also the outward extension of the interior. With the intervention of the space light, it makes people have the perception and direction to the interior in the face of the deep and steady entrance, so as to guide them into the mysterious box filled with light.

                            
空间内部以主动性更强的方式组织,吧台设置在中心区域,服务员可兼顾四周,便于照顾客人的需求。环形动线设置,增强空间的流动性。
▼主入口视觉,Entrance vision

                            
As for the interior of the space, it is organized in a more active way. The bar is set in the central area of the space, which is surrounded by moving lines. In this way, the waiters can take care of the surrounding areas, which is convenient for taking care of the needs of the guests and also enhances the mobility of people in the space.
▼内坐区空间概览,the inner seating area

                            

                            

                            
▼吧台主视图,view of the bar

                            
下沉的吧台天棚与吧台形成L型立面,将空间分成两组客座区,其中一侧利用原始墙规划出较为私密性的功能区,满足不同客户群体需求。
▼内坐区细节 the inner seating area details

                            

                            
When it comes to the opening of the bar counter facing inward, it is connected with the kitchen through the ladder step formed by raising the ground, so as to separate the public and working areas while maintaining the integrity of the space.
▼工作区缓冲地带 Buffer zone of working area

                            

                            
朝内的吧台开口处,通过抬高地面形成的梯步与厨房处进行连接,在保持空间整体性的同时区分出公共和工作的不同区域。
▼内坐区空间概览 the inner seating area

                            
Besides, the sunken bar ceiling and the bar form an L-shaped facade, which divides the space into two groups of passenger areas. As for one side, it uses the original wall to plan a more private functional area, so as to meet the needs of different customer groups.

                            

                            
在这个空间里,我们不想甜品与客人产生的关系是短暂的、临时的,而是具有一定持久的、有参与性的活动。

                            
We dont want the relationship between desserts and guests to be short-term and temporary in this space, which should be the long-term and participatory activities to some extent.
关于调性,我们选择抛弃曾经所见过的甜品店的甜美之态,从男性视角出发,以实验性态度结合甜品的优雅,塑造刚毅融合柔美,稳重略带俏皮的空间状态。

                            

                            
As far as the tonality is concerned, we choose to abandon the sweet state of the dessert shop we have ever seen, since we will start from the perspective of men to combine the elegance of the dessert with an experimental attitude. As a result, it can create a space state of fortitude, fusion, softness, steadiness and slightly playfulness.
黑、灰两种无彩色作为主基调,烟灰绿和中古绿交织贯穿其中,空间情绪平静克制,让甜品的成为空间的主角。
▼过道区域,Corridor area

                            

                            
It will take black and gray as the main tone, which will also combine with ashy green and medieval green to run through it. Thus, it makes the space mood calm and restrained, leaving the dessert become the leading role in the space.
▼长桌区域,Long table area

                            
漫光透过木横枋往上逐渐消弱是在寻求空间的延伸,另一边的拱券亦是在以不同形式做同样的表现,所形成的弧形亦是空间其他方出现的球体和半圆的连续,而不只是形式的模仿;黑色金属条序列穿插在拱券下口,和木枋形成呼应,体现对空间的连续性。
▼操作区域,Operation area

                            
In terms of the gradual weakening of diffuse light through the wooden crossbar, it is to seek the extension of space, in which the arch on the other side has the same function in different forms. The arc formed is also the continuity of spheres and semicircles in other parts of space instead of just the imitation of form. As for the sequence of black metal strips, it is inserted in the lower opening of the arch, which echoes the wood brace, reflecting the continuity of space.
▼座位区域,Seating area

                            

                            
空间以平面构成的方式呈现在三维空间,块面结构按照视觉效果进行排列组合。
▼空间细部,Space details

                            

                            
In this way, space is presented in three-dimensional space in the form of plane, in which the block structure is arranged and combined in line with the visual effect.

                            

                            

                            

                            
Project information|项目信息 Project Name|项目名称 余日法式甜品 Project location|项目区位 重庆 金山意库 Project area|项目面积 190㎡ Design firm|设计公司 治木设计 Designer team| 设计团队 石朝思、易毅、唐爽 Project completion|项目完工 2019.12 Photographer|摄影师 偏方摄影 文字\图片:治木设计 编辑\排版:寸匠

                            
Project information|项目信息 

Project Name|项目名称 余日法式甜品 
Project location|项目区位 重庆 金山意库 
Project area|项目面积 190㎡ 
Design firm|设计公司 治木设计 
Designer team| 设计团队 石朝思、易毅、唐爽 
Project completion|项目完工 2019.12 
Photographer|摄影师 偏方摄影 
文字\图片:治木设计 
编辑\排版:寸匠

采集分享

举报

治木设计

重庆治木装饰设计有限公司//重庆市

1 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年