Penthouse O / JUMA Architects

2017-04-20 19:04

                            

                            
Penthouse O is a private residence designed in 2016 by JUMA Architects, a Gent based architecture firm founded by Mathieu Luyens - Julie van De Keere in 2009.
“阁楼O”是一座私人住宅,设计于2016年,由Juma建筑公司设计,这是一家总部位于Gent的建筑公司,由Mathieu Luyens创建
This new penthouse was bought on plan from a project developer. The client came to JUMA for the entire redesign of the proposed interior. The complete new layout also had implications for the outside facades. As such, JUMA also determined part of the outside architecture.
这套新的顶层公寓是按计划从一个项目开发商那里买来的。客户来到Juma,对拟议的内部结构进行了全面的重新设计。完整的新布局也对外立面有影响。因此,Juma还确定了外部体系结构的一部分。

                            
The new layout was to accommodate three bedrooms instead of the existing two, using the same floor surface and without changing the interior program or sacrificing the sense of spaciousness. JUMA set out in search of the most logical layout and came up with a design defined by circulation lines that maximize the available floor space. A central block was placed between the sitting area and the kitchen with dining room, fitted with an incorporated gas fireplace on the side of the living room and the kitchen recess on the other.
新的布局是容纳三个卧室,而不是现有的两个,使用相同的地板,不改变内部程序或牺牲空间感。Juma开始寻找最符合逻辑的布局,并提出了一个由流通领域定义的设计,最大限度地利用了可用的地板空间。在起居室和设有餐厅的厨房之间放置了一个中央街区,客厅一侧安装了一个燃气壁炉,另一侧安装了厨房凹口。

                            
Placed in between these two elements is a storage area for the kitchen. Along the central block, the volume of the storage space is continued to accommodate a desk. The low cabinet in the seating area houses the TV and gently leads to the hallway.
放置在这两个元素之间的是厨房的储藏区。沿着中央街区,存储空间的体积继续容纳一张桌子。座位区的低柜子装着电视,轻轻地通向走廊。

                            
An additional request concerned the elevator, which the client(s) wanted to open directly into the penthouse and not into a common hall. When the elevator doors open, one is immediately immersed in a homely atmosphere which is in part determined by the warmth of the dark parquet in Hungarian point. The double glazed door between the entrance and living room is fireproof to meet safety requirements. It also brings natural light deep into the space, and ensures, in this way, that one need not enter through a dark entry space. The fixed furniture is finished in a light larch veneer which contrasts nicely with the dark, distinctive floor.
另一项要求涉及电梯,客户希望直接打开电梯进入顶层公寓,而不是进入公共大厅。当电梯门打开时,一个人立即沉浸在一种朴素的气氛中,这在一定程度上是由匈牙利点黑暗的地板的温暖所决定的。入口与起居室之间的双层玻璃门防火,符合安全要求。它还将自然光带入空间深处,并以这种方式确保一个人不必通过黑暗的进入空间进入。固定家具是完成在一个轻落叶松单板,这与黑暗,独特的地板很好的对比。
Architects: JUMA Architects Project: Penthouse O Location: Gent, Belgium Project Year 2016 Photography: Cafeine
建筑师:Juma建筑师项目:顶层O位置:英特,比利时项目2016年摄影:咖啡厅

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                    

举报

最新空间资讯

什么也没写

14820 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年