Tohogakuen School of Music Nikken Sekkei

2015-12-15 20:00
 © Harunori Noda
(Harunori Noda)
架构师提供的文本描述。东京典型郊区音乐学院的项目。
Text description provided by the architects. Project of a music college in a typical suburban setting of Tokyo.
通过探索创造一个适合学习音乐的场所,除了旧的一侧走廊隔室式教室外,类似于一所监狱,还发展出一种新的教室布置,既不是典型的校园风格,也不是分散的学校位置,看上去像一座用拉丁文四分五裂的城市。
Through exploration of creating an appropriate place for learning music, apart from the old one-side corridor compartment style lesson rooms, similar to a prison house, new arrangements of lesson rooms has been developed in which it’s not a typical campus style, nor dispersive location of schools.It has a look of a city observed in Quartier Latin.
 © Harunori Noda
(Harunori Noda)
 First Floor Plan
一层平面图
 © Harunori Noda
(Harunori Noda)
人们一直要求合作音乐家或周围环境之间有更多的视觉联系,而不是孤立的空间。有必要与其他参与者进行眼神交流。有时,为了不同的声学条件,学生倾向于选择走廊或楼梯,而不是孤立的教室。因此,最好将教室和走廊作为音乐训练的同步空间,同时保持声学的独立性。此外,探索开放“趋向于孤立”的音乐学院,将有助于给学生带来更多的活力,形成学生之间的团结。
There has been a demand for a more visual connection among co-musicians or surroundings rather than for an isolated space.There are necessities of eye-contact with the other participants. Occasionally,for the sake of different acoustic conditions, students tend to prefer corridors or staircases as oppose to isolated lesson rooms. Therefore it was preferable for lesson rooms and corridors to be utilized as spaces in sync for musical trainings, as well as maintaining acoustic independency. Furthermore, exploration of   opening up of the musical college “which tends to be isolated” to the surroundings, will contribute in bringing more liveliness as well as forming unity among the students.
 © Harunori Noda
(Harunori Noda)
 
 © Harunori Noda
(Harunori Noda)
在地下室和二楼安装的墙梁网格,可以通过谨慎布置课室来保证声的独立性,也可以把教室和走廊当作走廊来对待。此外,教室角落的开放有助于创造连续的景观,视觉上与走廊相统一,并能保持独立的声音。此外,还探索了一所音乐学院,为当地社区创造一个良好的环境。通过考虑上部和下部网格结构作为屋顶和基础来向公众开放地面就是其中之一。
The wall girder grids installed in the basement and on the second floor, will afford the acoustic independency by arranging lesson rooms discretely.It will also treat the lesson rooms and corridors equivalently by regarding the rest of the spaces as corridors. In addition, the openings at the corner of the lesson rooms contribute in creating continuous scenery unified with corridors visually as well as maintaining acoustic independency.A musical college deigned to contribute a favorable environment to the local community has been explored. Opening the ground level to the public by considering the upper and lower grid-like structures as roof and foundation is one of those efforts.
 © Harunori Noda
(Harunori Noda)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Nikken Sekkei
Location Chofu, Tokyo, Japan
Category Schools
Design Team Tomohiko Yamanashi , Hatori Tatsuya,Yasuyo Sasayama,Yoshito Ishihara/NIKKEN SEKKEI
Area 1943.0 sqm
Project Year 2014
Photographs Harunori Noda

                    

举报

Oberkampf

什么也没写

1865 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    每日更新,已有百部精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年