Johanneberg Science Park White Arkitekter

2016-02-02 02:00
 © Åke E:son Lindman
C.E:Son Lindman
架构师提供的文本描述。由怀特·阿基塞克特建造的约翰尼伯格科学园现在已经完工。这一新的标志性地标位于瑞典哥德堡的Chalmers大学校园内,是促进建筑部门创新的孵化器,也是私营、公共和学术部门之间合作的中心。
Text description provided by the architects. The Johanneberg Science Park by White Arkitekter is now complete. This new iconic landmark is located on the Chalmers University campus in Gothenburg, Sweden and acts as an incubator for the stimulation of innovations in the construction sector as well as hub for collaboration between private, public and academic sectors.
 Floor Plan

                            
 Floor Plan

                            
怀特的设计是由两部分组成的,由一座桥梁连接起来,象征着学术界和更广泛的社区之间的门户。立面由两面板覆盖的窗带组成;它们可以作为太阳能遮阳,也可以通过旋转收集和反射阳光到建筑物的各个部分。这两座建筑在形式和方向上都是圆形的,以便在它们之间的空间中最大限度地利用日光。建筑周围的景观被认为是一个绿色绿洲,其中植被和水是重要的因素。
White’s design is a two-part composition connected by a bridge symbolizing the gateway between academia and a wider community. The façade consists of window bands covered by a double-functioning, surface-mounted panels; they can work as solar shading or, by rotating, can also collect and reflect sunlight back into parts of the building. The two buildings are rounded in form and oriented so that daylight is maximised in the spaces between them. Landscape surrounding the building is conceived as a green oasis where vegetation and water are important elements.
 © Åke E:son Lindman
C.E:Son Lindman
 
约翰尼伯格科学园的戏剧性形状和玻璃高地促进了社会互动,以促进公司和组织的知识交流,其占地面积为8,200平方米。底层对租户、学生和更广泛的社区开放,其家具选择灵活,可容纳不同类型的会议和社会互动。这座建筑讲述了它的建筑故事:未加工的混凝土表面、土方工程痕迹、粉笔、指纹、擦伤痕迹和建筑过程中受到的敲击都暴露在外面。
Johanneberg Science Park’s dramatic shape and glass elevations facilitate social interaction so as to facilitate knowledge exchange for the companies and organisations housed in its 8,200 sqm of floor space. The ground floor, which is open to tenants, students and the wider community, features furniture chosen for its flexibility, accommodating different types of meetings and social interaction. The building tells the story of its construction: raw concrete surfaces, traces of earthworks, chalk, fingerprints, scuff marks and knocks received during construction are left exposed.
 © Åke E:son Lindman
C.E:Son Lindman
这座建筑的设计是为了满足瑞典绿色建筑委员会的Milj byggnad黄金认证,并最终超过了它。客户和租户在项目期间承诺实施可持续发展方案,该方案考虑到从建筑中使用的运输和材料到建筑物的环境足迹。约翰尼伯格科学园为400人创造了一个工作空间;建筑设计和程序设计所产生的合作氛围旨在吸引和发展更广泛的外联活动。
The building was designed to meet, and ultimately exceeded, Sweden Green Building Council’s Miljöbyggnad GOLD certification. The client and tenants committed during the project to a sustainability programme which considered anything from the transport and materials used in construction to the building’s environmental footprint. Johanneberg Science Park creates a workspace for 400 people; the collegial atmosphere generated by the building’s design and programming aims to appeal and develop a much wider outreach.
 © Åke E:son Lindman
C.E:Son Lindman
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects White Arkitekter
Location Gothenburg, Sweden
Category University
Architect in Charge Mattias Lind and Johan Lundin
Area 8200.0 sqm
Project Year 2015
Photographs Åke E:son Lindman

                    

举报

杰尼大叔

什么也没写

1791 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    右键保存、高清大图仅支持VIP会员
    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    名师作品集【专享】
    全网名师最多、更新最快、作品最全
    作品库【无限查阅、一键下载】
    全球最大室内作品库,超33万部
    精品资料【下载】
    全年精品资料更新超1000部
    灵感搜索【原图下载】
    中文搜索全球顶尖案例灵感图
    学习【特惠】
    所有听书免费、课程特价
    设计师生活馆【内购价】
    5大电商平台官方合作,专享内购价
    CAD库【模型下载】
    cad单体模型库精准搜索查找下载
    免广告打扰【屏蔽】
    屏蔽全站广告,享受纯净体验
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年