The Mango Tree House Ujjval Panchal + Kinny Soni

2016-03-11 21:00
 © Dhrupad Shukla
杜鲁帕德·舒克拉
架构师提供的文本描述。单元48
Text description provided by the architects. Unit 48
芒果树屋,是贾恩先生在印度博帕尔的私人住宅。顾名思义,这座房子是围绕着几棵50年前的芒果树建造的。这所房子由两个主要的街区组成,通过通道连接起来。可容纳私人空间,如起居室、卧室、厨房等。
The Mango Tree House, is a private residence of Mr. Jain in Bhopal-India. As the name suggest this house is built around several large 50 years old mango trees. The house consists of two major blocks connected through passages. One accommodates private areas such as living room, bedrooms, kitchen & dinning - where the other accommodates formal seating, guest room, studio, gym and swimming pool.
 © Dhrupad Shukla
杜鲁帕德·舒克拉
当我们开始考虑设计这座房子的时候,芒果树是这个网站最重要的元素。在芒果树的大树叶下的经历是我们的灵感。我们想要创造一个私人的生活空间,同时又不损害芒果树在树叶下的感觉。
Mango trees were the most important elements of this site when we started thinking about designing this house. Experience of being under the large foliage of mango trees was our inspiration. We wanted to create private living spaces without compromising the feeling of being under foliage of mango trees.
 © Dhrupad Shukla
杜鲁帕德·舒克拉
 
 © Dhrupad Shukla
杜鲁帕德·舒克拉
这个房子的计划是作为一个坚实的墙壁信封从外面给房子的隐私。在这个信封里,所有的空间都被设计成面向树木的亭子,里面变成了外面,反之亦然。我们用大玻璃作为透明的墙壁,以封闭空间,而不损害在树下的经验。高大的开口,平坦的天花板和连续的地板水平进一步模糊了内部和外部的界限。不同楼层的各种通道、楼梯和露台在芒果树周围创造了新的景色和有趣的活动。
This house plan is conceived as a solid wall envelope from outside giving privacy to the house. Inside this envelope all the spaces are designed as pavilions facing trees, where inside becomes outside and vice versa. We used large glasses as transparent walls to enclose spaces, without compromising experience of being under the trees. Tall openings, flat ceilings and continuous floor levels further blur the boundaries of inside and outside. Various passages, staircases and terraces at different floor levels create new vistas and interesting movements around the mango trees.
 © Dhrupad Shukla
杜鲁帕德·舒克拉
对于每一种材料,再一次强调选择,以加强与景观联系的经验。白色的棉质墙壁和天花板,均匀的花岗岩石材地板,延长了接近外界的体验。上面空间的木制天花板与树木的叶子融合在一起。仔细选择精致而低矮的木制家具,不会影响规划的开放性,而是创造出舒适的居住空间。室内和外部照明设计强调空间对树木的连续性。照明控制被编程,以创造愉快的过渡,通过不同的时间一天。
For each material, selection emphasis was again given to enhance the experience of being connected to the landscape. Cotton white walls and ceilings, uniform granite stone flooring prolong the experience of being close to outside. Wooden ceilings of the upper spaces merge with the tree foliage. Careful selection of delicate and low wooden furniture does not interrupt openness of the plan, yet creates cozy living spaces. Interior and exterior lighting design emphasized the continuity of spaces towards trees. Lighting controls are programmed to create delightful transitions through different times of a day.
 © Dhrupad Shukla
杜鲁帕德·舒克拉
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Ujjval Panchal + Kinny Soni
Location Bhopal, India
Category Houses
Project Year 2015

                    

举报

hola

什么也没写

1794 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年