Bicycle Hotel Lillestrøm Various Architects

2016-12-08 05:00
 © Dawid Nowak
c.Dawid Nowak
架构师提供的文本描述。挪威为环境和可持续的未来制定了雄心勃勃的目标。越来越多的火车站现在将拥有一家自行车旅馆,以推广自行车的使用。2016年10月10日星期一,Lillestr m自行车酒店在这个经常被评为挪威́最佳自行车城市的城市开业。
Text description provided by the architects. Norway has set ambitious targets for environmental and sustainable future. An increasing number of railway stations will now have a bicycle hotel, to promote the use of bicycles. On Monday 10 October 2016 the Lillestrøm Bicycle Hotel opened in the city that has been frequently voted Norway ́s best cycling city.
 © Ibrahim Elhayawan
(c)IbrahimElhayawan
该项目是由多位建筑师设计的,由ROM Eiendom AS和挪威国家铁路公司委托进行。
The project was designed by Various Architects AS, commissioned by ROM Eiendom AS and The Norwegian National Railways. 
这座建筑的设计重点是对周围环境做出积极的贡献。这个项目通过提供一个公共的绿色屋顶,直接连接火车站的主广场,把它夺走的区域还给了城市。
The design of the building focuses on making a positive contribution to the surroundings. The project gives back to the city the area it takes away by providing a public green rooftop, which directly connects to the main square of the train station. 
 © Ibrahim Elhayawan
(c)IbrahimElhayawan
设计理念一个自由形式的木制屋顶上的玻璃盒。玻璃盒由透明的玻璃墙和一个好玩的混凝土底座组成,以保护建筑物免受周围交通拥挤的影响。透明的玻璃墙可以让自然光线在白天透过,并在夜间将建筑物变成一个发光的盒子,提供一种特殊的视觉体验。建筑物的气氛日夜不停地变化。
Design Concept A free form wooden roof resting on a glass box. The glass box consists of transparent glass walls and a playful concrete base that protects the building against the surrounding heavy traffic. The transparent glass walls allow natural light to filter through during the day and transform the building into a glowing box at night, providing a special visual experience. The mood of the building keeps changing from day to night.
 © Ibrahim Elhayawan
(c)IbrahimElhayawan
位于玻璃盒子顶部的动态木屋顶,向西斜向火车站广场倾斜。这一姿态提供了一个邀请公众进入高层的机会。屋顶是由装饰,植被,楼梯和斜坡,创造了一个独特的体验与全景的Lillestr m。
The dynamic wooden roof that lays on top of the glass box, slopes diagonally down to the west towards the train station plaza. This gesture provides an inviting public access to the top. The roof is conformed by furnishing, vegetation, stairs and slopes, creating a unique experience with a panoramic view towards Lillestrøm. 
 
 
玻璃墙一直延伸到屋顶上,变成了公共区域周围的栏杆。同时,屋顶穿透墙壁,为入口处设置框架,并提供一个避雨的地方。玻璃盒子和屋顶一起创造了一个亲密而开放的公共空间。
The glass walls continue over the roof, turning into the balustrade around the public area. At the same time, the roof penetrates through the walls to frame the entrance and to provide a shelter against rain. Together the glass box and the roof create an intimate yet open and accessible public space. 
 © Ibrahim Elhayawan
(c)IbrahimElhayawan
室内空间的重点是建筑的光和自然表面的功能。双层自行车架成为空间中的主要元素。屋面高度随屋面曲率变化在2.70~6.00m之间。
The interior space focuses on the function of the building with light and natural surfaces. The double story bicycle rack becomes the main element in the space. The room height varies from 2.70 m to 6.00 m following to the curvature of the roof. 
 Floor plan

                            
 © Ibrahim Elhayawan
(c)IbrahimElhayawan
 Floor plan

                            
结构在符合设计理念和材料原理的同时,也暴露出建筑结构的真实性。木材梁,暴露在内部,以确定屋顶的曲率。协同设计过程中,结构工程师在创造一个简单的屋顶结构重复梁形状,以降低成本。屋顶的形状被简化为一个单一的弯曲结构,有一个斜面来保持它的́的动力形式和经验,并允许雨排水。木屋顶铺在薄钢柱上,使屋顶被视为一个独立的浮动元素。
Structure In consistence with the design concept and the materials principle, the structure of the building is also exposed an honest. The timber beams, exposed in the interior to define the curvature of the roof. A collaborative design process with structural engineers rustled in creating a simple roof structure with repetitive beam shapes to reduce the cost. The shape of the roof is simplified to be a single curved structure, with a diagonal slope to maintain it ́s dynamic form and experience and allows rain drainage. The wooden roof lays on thin steel columns, liberating the roof to be perceived as a separate floating element. 
 © Noemi Fuentes
(Noemi Fuentes)
建筑物的能源消耗最小。在白天,不需要照明,因为玻璃墙允许自然的白天光线。在夜间,人工照明为室内照明提供双重功能,并为周围环境提供额外照明。通过玻璃型材之间的间隙可以进行自然交叉通风,因此不需要额外的通风。
Energy The building has a minimal energy consumption. At day time no lighting is required since the glass walls allow for natural day light. During the night the artificial lighting double functions for the illumination of the interior and provides additional lighting to the surroundings. Natural crossed ventilation is possible through the gaps between the glass profiles hence no additional ventilation is required.
 © Ibrahim Elhayawan
(c)IbrahimElhayawan
整栋建筑在夜间闪闪发光,创造了一个独特的地方,让任何人都能在绿色的屋顶中享受片刻,俯瞰城市的́天际线。
The whole building glows at night, creating a unique spot for anyone to enjoy a moment amongst the green roof overlooking the city’́s skyline. 
 © Ibrahim Elhayawan
(c)IbrahimElhayawan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Various Architects
Location Lillestrøm, Norway
Category Parking
Architect in Charge Ibrahim Elhayawan
Design Team Alexander Berg, Isabell Adamofski, Matteo Compri, Marius Næss, Pauline Rossel
Area 500.0 m2
Project Year 2016
Photographs Ibrahim Elhayawan, Dawid Nowak, Noemi Fuentes
Manufacturers Loading...

                    

举报

静谧光明

什么也没写

1818 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年