Seclusive Jiangnan Boutique Hotel gad

2017-01-11 23:00
架构师提供的文本描述。江南精品酒店地处杭州大渡路历史街区,紧邻京杭大运河。在装修前,现有的结构是两个破旧的负担得起的房屋。加德自获委以来,在不到一年的时间内,就试图以设计为工具,在历史街区内再生空间,平衡“保存”与“拆迁”以及“继承”与“创新”这两个看似收缩的空间。
Text description provided by the architects. Seclusive Jiangnan Boutique Hotel is located in Dadou Road Historic District, Hangzhou and adjacent to Beijing-Hangzhou Grand Canal. Before the renovation, the existing structures are two dilapidated affordable housings. Since get the commission, within less than a year, gad tried to use design as a tool to regenerate space in the historic district and balance the “preservation” and “demolition” as well as “inheritage ” and “innovation”, which are two seemingly contractions.
 
该项目旨在向公众传达“空间质量是居住体验的关键”的理念。新的设计保持了原有的建筑形式,但重新组织了流通和空间划分。188号建筑呈I形,沿运河,190号为L形,紧邻历史街区。设计师插入一个玻璃盒子作为酒店大厅和主入口连接这两座独立的建筑物。这样,它就形成了一个庭院,作为一个三面封闭的空间.进一步的设计拆除了多余的体积,以保持外观清洁和直。
The project aims to convey the idea to the public that “spatial quality is the key for living experience in residence”. The new design keeps the original form of the buildings, but reorganizes the circulation and spatial divisions. The No.188 building is in I-shape and along the canal while the No.190 is in L-shape and next to the historic neighborhood. Designers insert a glass box as hotel lobby and main entrance that connects the two separate buildings. In this way, it forms a courtyard as a 3-side enclosed space. The further design demolished the excess volume so that to keep the façades clean and straight.
 
立面的设计采用两种不同的方式。对于面向历史街区的立面,它们是由当地的砖块制成的,旧的窗户已被玻璃所取代。设计试图从物质性的角度与乡土建筑的感觉相匹配,保持历史街区面貌的一致性。对于沿运河的立面,建筑师使用交错图案的砖墙和天花板窗户,以便在反映水的同时,对环境作出实质性的反应。
The design of the façade adopts two different means. For the facades facing historical neighborhood, they are in bricks locally sourced and the old windows have been replaced with glass. The design tries to match the feeling of the vernacular architecture from materiality perspective and keep the consistence of the appearance of historic neighborhood. For the façade along the canal, architects use staggered pattern of brick wall and ceiling windows so that reflects the water at the same time responses to the context materially.
 
 Floor Plan 01
楼层图01
 
以前的地下室停车位重新规划并重新装修为图书馆和画廊。这种行动再生了空间,在室内带来了新的公共空间。大堂很大的公共空间通向三楼,创造了新的通信空间,增加了空间的灵活性。屋顶空间重新设计为阁楼客房。以前的阳台是相连的,变成了公共聚会场所。
The previous basement parking space being reprogrammed and renovated into library and gallery. This action regenerates the space and bring new public space indoors. A large public space from lobby opens up to third floor that creates new communication space and increases the flexibility of the space. The roof space is redesigned into LOFT guest rooms. The previous balconies are connected and transformed into public party place.
 
室内主要使用木质材料。该设计追求的是一个更亲密、更像家的环境。前两层主要是流动的公共空间,被书架隔开。幽静的江南精品酒店设有餐厅、咖啡厅、图书馆、画廊和住宅,为您提供愉快的体验。它更新了历史街区内的空间,形成了一种与杭州最传统的生活方式不同的现代生活方式。欲了解更多信息,请访问http://www.gad.com.cn
The interior majorly uses wood material. The design pursues a more intimate and home-like environment. The first two floors are mainly flowing public space divided by bookshelves. Seclusive Jiangnan Boutique Hotel is equipped with restaurant, café, library, gallery and residence to provide an enjoyable experience. It regenerates the space within the historic neighborhood and comes up with a different modern lifestyle with the most traditional feelings of Hangzhou. For further information, please visit http://www.gad.com.cn
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects gad
Location Hangzhou, Zhejiang, China
Interior GFD Interior Designs
Client Seclusion Group
Area 2816.0 m2
Project Year 2016
Photographs Yi Fan

                    

举报

白关

什么也没写

1845 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年