Skandion Clinic LINK arkitektur

2017-01-28 05:00
架构师提供的文本描述。Skandion诊所是斯堪的纳维亚第一家用质子疗法治疗癌症的诊所。一家有86个双人房的病人旅馆已在诊所附近建造。七个县已与Akademiska Hus合作,以实现这一独特的合作项目。在2007年,Link赢得了一项并行任务,在该方案中,地块的可建区域得到了充分利用,乌普萨拉也获得了一座新的具有安全和高科技内饰的标志性建筑。该诊所于2015年开业,每年将治疗大约1000名病人。
Text description provided by the architects. Skandion Clinic is Scandinavia's first cancer clinic for treatment with proton therapy. A patient hotel with 86 double rooms has been constructed adjacent to the clinic. Seven counties have collaborated with Akademiska Hus to realise this unique collaborative project. LINK won a parallel assignment in 2007 with a proposal where the plot's buildable area was fully utilized and Uppsala was provided with a new signature building with a secure and high-tech interior. The clinic opened in 2015 and will treat approximately one thousand patients every year.
 © Hundven-Clements Photography
汉德文-克莱门特摄影
2007年,Akademiska Hus邀请LINK参加乌普萨拉Skandion诊所的平行作业,与其他三家建筑公司竞争。在比赛期间,该方案扩大到包括额外的建筑量,后来成为一家旅馆。我们接受了一个令人兴奋的建筑挑战,以整合所有复杂的技术建设要求和功能;一个高度先进的放射治疗设施,准备室,办公室,会议室,一家酒店和一家餐厅。他们必须共同组成一个愉快、高效和关心病人、雇员和来访者的单位。该项目的基本架构概念是成功地将这么多不同的活动合并到一个共同的结构中。
In 2007, Akademiska Hus invited LINK to participate in a parallel assignment for the Skandion Clinic in Uppsala in competition with three other architectural firms. During the competition, the programme was expanded to encompass an additional building volume, which later became a hotel. We accepted an exciting architectural challenge to integrate all the complex technical construction requirements and functions; a highly advanced radiotherapy facility, preparation rooms, offices, conference rooms, a hotel and a restaurant. Together, they had to form a pleasant, efficient and caring unit for the patients, employees and visitors. The fundamental architectural concept of the project was to succeed in merging so many different activities into a common structure.
 © Hundven-Clements Photography
汉德文-克莱门特摄影
质子治疗诊所需要很高的安全性,辐射设备的供应商IBA对建筑物的辐射设施实施了非常严格的技术要求,其厚度高达3.5米的铁矿石混凝土防辐射墙。一个有效的病人流动将使更多的病人受益于这种形式的治疗。人们强烈希望创造一个不涉及医院的室内环境。这促使我们尽可能地使用天然材料。明亮的墙壁和玻璃木车床面板是结合一个强大的调色板由艺术家菲利帕阿里斯创造。结合自然光和日光模拟,颜色作为病人和工作人员的一种能量来源。一个精心设计的花园被指定在候诊室和恢复室之间的中心位置。
A proton therapy clinic requires a high level of safety and the supplier of the radiation equipment, IBA, imposed very stringent technical requirements for the building's radiation facility, with up to 3.5 metre thick radiation-proof walls of iron ore concrete. An efficient patient flow will enable more patients to benefit from this form of treatment. There has been a strong desire to create an indoor environment that does not refer to the hospital. This has inspired us to work with natural materials as far as possible. Bright walls and glazed wood lathe panels are combined with a strong colour palette created by the artist Philippa Arrias. In combination with natural light and daylight simulation, the colours act as a source of energy for both the patients and staff. A carefully designed garden has been assigned a central position between the waiting room and the recovery room.
 © Hundven-Clements Photography
汉德文-克莱门特摄影
这家环保酒店有86间客房,可以俯瞰整个城市。酒店的巨大容量支持了该设施的身份。它的穿孔金属板立面与窗龛给建筑一个人的规模和纺织的感觉。诊所的天然材料继续进入大的,明亮的双人间,通过餐厅部分和屋顶露台,它的惊人的景色在城市上空。这是康复病人的避风港。但它也是乌普萨拉游客欢迎的场所。
The environmentally rated hotel has 86 rooms and views out over the city. The hotel's towering volume supports the facility's identity. Its perforated sheet metal façade with window niches gives the building a human scale and a textile feel. The clinic's natural materials continue into the large, bright double rooms, through the restaurant section and onto the roof terrace with its stunning views out over the city. It is a haven for recovering patients. But it is also a welcoming venue for visitors to Uppsala.
 Ground Floor Plan

                            
 1st Floor Plan
一楼图则
 
作为一名一般顾问,我们详细地和整体地提出了这个项目。与NCC合作,我们开发了实施高级BIM设计的程序和流程。结果是很好协调的咨询文件和一个高效的施工过程,向工程师发出了解释性的3D图像"工作场所。
As a general consultant, we have brought the project forward in detail and as a whole. In collaboration with NCC, we have developed procedures and processes to implement an advanced BIM design. The result is very well-coordinated consultancy documents and an efficient construction process with explanatory 3D images sent out to the engineers' workplace.
 © Hundven-Clements Photography
汉德文-克莱门特摄影
产品描述。高架和通风的酒店建筑已经收到了一个微妙的外观,通过穿孔的铝片与图案的花边窗帘启发。较封闭的临床部分,在入门级,捕捉相同的模式,在混凝土和玻璃之间的相互作用,隐秘的隐私和慈善的前景。
Product Description. The elevated and airy hotel building has received a delicate appearance through perforated aluminium sheets with patterns inspired by lace curtains. The more enclosed clinic portion at the entry level captures the same pattern in concrete and glass in an interplay between secluded privacy and charitable outlook.
 © Hundven-Clements Photography
汉德文-克莱门特摄影
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

                    

举报

高端电工吴

什么也没写

1803 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年