Cabin in Chamonix Pierre Marchand Architects

2017-04-25 01:00
建筑经理ERM结构工程Stebat热和流体工程Cetralp制造商装载.客户私有更多规格少规格
Construction Managers ERM Structural Engineering Stebat Thermal and Fluids Engineering Cetralp Manufacturers Loading... Clients Private More Specs Less Specs
 © Pascal Tournaire
Pascal Tournaire
架构师提供的文本描述。根据长期客户的要求,我们在夏莫尼克斯谷设计并监督了一座新小屋的建造。该遗址位于50年代建造的一座住宅大院内。从最初的总体计划开始,一间小木屋就在这片土地上。
Text description provided by the architects. At the request of long time clients, we designed and supervised the construction of a new cabin in the Chamonix valley.  The site is located within a residential compound built in the 50’s. A cabin dating from the original master plan was on the lot.
这里的位置得益于勃朗峰天际线上令人叹为观止的风景线。这个宏伟的观点是设计的起点。
The location benefits from sweeping and stunning views over the Mont Blanc skyline. This majestic view was the starting point of the design.
 © Pascal Tournaire
Pascal Tournaire
在进行了第一次规划研究后,很快就清楚地发现,现有的客舱不适合其新用途。热约束和该项目的目标不能证明对现有结构进行改造是合理的。
After a first programmatic study, it quickly became clear that the existing cabin was not suited for its new use. Thermal constraints and the project’s goals didn’t justify a remodeling of the existing structure.
 © Pascal Tournaire
Pascal Tournaire
因此,决定建造一个新的小屋。它为现代设计开辟了道路,允许完全控制能源消耗。提出了最大限度地利用供暖和通风系统的想法。采用双分流系统换热器设计,并将其与高效燃油锅炉进行耦合。
The decision to build a new cabin was therefore taken. It opened the way for a contemporary design allowing a full control over the energy consumption. Thoughts were given to maximizing the heating and ventilation systems. A double split flow system heat exchanger design coupled to an efficient oil boiler was adopted.
 © Pascal Tournaire
Pascal Tournaire
该项目是围绕两个主题设计的:景观和追求最大限度的直接阳光。太阳神可以分析太阳对地块和建筑物的影响。该项目的三维建模在实际场地上,使我们能够准确地了解进入未来机舱的自然光的数量和框架未来的看法,从内部勃朗峰。该房屋采用混合保温设计,完全采用混凝土结构和落叶松木板覆盖系统。
The project was designed around two themes: the view and the quest to maximize direct sun light. A heliodon allows to analyze the sun’s impact on the lot and the building. The 3 dimensional modeling of the project on the actual site allowed us to precisely appreciate the amount of natural light coming into the future cabin and frame future views over the Mont Blanc from the interiors. Designed with a mixed insulation, the house is entirely built with a concrete structure and a larch wood panel cladding system.
 © Pascal Tournaire
Pascal Tournaire
落叶松面板被设计为一个百叶窗覆盖系统的主要正面,以保持从浴室位于地面和第一层的看法。用于立面的落叶松木材经过特殊的加热处理,以保持颜色和阻止烟尘。
The larch panels are designed as a louvered cladding system for the main facades in order to keep views from bathrooms located on the ground and 1st floors. The larch wood used for the facades has special heated treatment in order to hold the color and stop the soot.
 
 Floor Plan

                            
这个项目是在自然环境中建立的,上面有一个石砌的基地和一个木屋。基地拥有技术功能和车库。这个项目是在短短9个月内建成的。
The project is set up in its natural surroundings with a stoned base with a log cabin on top. The base houses the technical functions and the garage. The project was built over a short 9 months period.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Pierre Marchand Architects
Location Chamonix-Mont-Blanc, France
Category Cabins & Lodges
Architect in Charge Pierre Marchand, Jean-Valère Gaultier
Area 250.0 m2
Project Year 2016
Photographs Pascal Tournaire

                    

举报

杨大壹

什么也没写

1824 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年