Particular Contemplation Maria Souto de Moura

2017-05-05 13:00
 © ITS – Ivo Tavares Studio
Ivo Tavares Studio
架构师提供的文本描述。这个项目的构思完全是为了获得一个多字形图案。一种由一组固定的移动板组成的部件,建立在一个支架上。
Text description provided by the architects. The project was conceived with the exclusive intention of receiving a polyptych. A piece composed by a set of mobile and fixed panels, built on a single support.
 © ITS – Ivo Tavares Studio
Ivo Tavares Studio
传统上与神圣艺术联系在一起的艺术品并不代表宗教主题,而是一种色情的本质。正是在神圣与世俗之间的这种模糊不清,这一项目出现。
Traditionally associated with sacred art, the art piece does not represent religious themes, but is instead of an erotic nature. It is in this ambiguity between the sacred and the profane that this project emerges.
 © ITS – Ivo Tavares Studio
Ivo Tavares Studio
一个5米宽3.5米对称的聚伞花序施加了一个遥远但直接的第一次接触。入口处被认为是一个额外的特点,以避免立即与沉思空间对抗。一条分叉的道路引导和定位观察者在画前,只有在空间内。一个与伊斯兰建筑有关的特征,在到达一个礼拜场所的方式准备。
The polyptych, a 5 by 3.5 metres symmetrical composition, imposes a distant but direct first contact. The entrance was thought of as an additional feature to avoid an immediate confrontation with the contemplation space. A bifurcated path leads and positions the observer in front of the painting, only from within the space.  A characteristic associated with the Islamic architecture, in way the arrival to a place of worship is prepared.
 
 
 
入口很窄,被对角线面所包围,与观想空间形成鲜明对比。光线的缺乏消除了对空间边界的感知,从而成为一个没有定义和无限的场景。现存的光线被这幅画遮住了,在墙壁和天花板的黑暗背景下,它作为一种奇异的元素浮出水面。木地板上的脚步声是集会戏剧性的一部分,指的是宗教空间的氛围。
The entrance is narrow and enclosed by diagonal planes, in contrast to the contemplation space. The lack of light dissolves the perception of the spatial boundaries, thereby becoming an undefined and infinite scene. The existing light is cut-out by the painting, standing out as a singular element floating in the dark backdrop of the walls and ceiling. The sound of footsteps on the wooden floor is part of the theatricality of the assembly, referring to the ambience of a religious space.
 
从外表上看,我们清楚地看到了这两卷书的组成。血迹斑斑的颜色的入口穿透沉思空间,而软木皮肤强化了作品的拟人化质感。
From the outside, one clearly perceives the composition of the two volumes. The entrance of a bloodstained colour penetrates the contemplation space, whereas the cork skin reinforces the anthropomorphic texture of the piece.
 © ITS – Ivo Tavares Studio
Ivo Tavares Studio
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Maria Souto de Moura
Location Praça do Império, 1449-003 Lisboa, Portugal
Category Small Scale
Area 60.0 m2
Project Year 2017
Photographs ITS – Ivo Tavares Studio

                    

举报

巴塞手册

什么也没写

1867 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年