Two Holiday Houses in Firostefani Kapsimalis Architects

2017-09-28 03:00
架构师提供的文本描述。度假屋位于圣托里尼岛的传统村庄Firostefani。
Text description provided by the architects. The holiday houses are located in the traditional village of Firostefani on the island of Santorini.
在火山土壤中挖出的两座现存的山洞房屋,相隔一处,被重建并用作旅行者的住所。
Two old existing cave houses, next to each other, dug into the volcanic soil, are reconstructed and used as residences for travelers.
 © Yiorgos Kordakis
伊奥戈斯·科达基斯
在第二栋房子的外墙前建了一个小的延伸部分。在这两所房子的前面有一个院子,有两个游泳池,比行人的水平和入口处都高。
A small extension is built in front of the façade of the second house. In front of the two houses there is a yard with two pools, that is higher than the pedestrian level and their entrances.
 Ground Floor Plan

                            
院子可以作为一个,或可以分为两个私人部分,通过一个滑动门,它的所有宽度。
The yard can be used as one, or can be divided into two private parts, through a sliding door that runs all the width of it.
 © Yiorgos Kordakis
伊奥戈斯·科达基斯
 © Yiorgos Kordakis
伊奥戈斯·科达基斯
左边的房子大约110平方米。它包括一个休息区,一个带餐厅的厨房,一个带浴室的小卧室,一个带浴室的主卧室,一个“淋浴”区,一个桑拿,一个火腿和一个按摩和放松的空间。
The house on the left side is about 110sq.m. and it consists of a sitting area, a kitchen with a dining area, a small bedroom with a bathroom, the main bedroom with its bathroom, a ‘shower’ area, a sauna, a hammam and a space for massage and relaxation.
 © Yiorgos Kordakis
伊奥戈斯·科达基斯
在右边的第二栋房子里,有一个厨房,前面有一个就餐区,一个休息区,主卧室和衣柜作为一个开放空间,后面有一个浴室,面积约70平方米。
In the second house on the right side, there are a kitchen with a dining area in the front, a sitting area, the main bedroom and the wardrobes as an open space and a bathroom on the back of it, approximately 70sq.m.
 © Yiorgos Kordakis
伊奥戈斯·科达基斯
 © Yiorgos Kordakis
伊奥戈斯·科达基斯
该项目的目的是建立两个完全不同的洞穴房屋,它们几乎是对立的。左边较长的山洞被设计成一个原始的、极小的和雕塑的空间。
The intention of the project was to create two totally different cave houses, that are almost opposing to each other. The longer cave house on the left side has been designed as a primitive, minimal and sculptural space.
 © Yiorgos Kordakis
伊奥戈斯·科达基斯
尖锐的线条和体积与洞穴的平滑曲线形成鲜明对比,创造了一种奇怪的空间感。这些构造体积可能是从洞穴中清除土壤的剩余物,以一种更动态的方式形成一种“迷宫”。在地板和墙壁上使用相似的调色板和物质性,形成了室内空间的连续性,产生了洞穴的曲线和随机形式。被选择的地球颜色,从一个空间到另一个空间变得越来越暗,直到最后一个房间,以深灰色结束。
Sharp lines and volumes are contrasting with the smooth curves of the cave house, creating an odd sense of the space. These tectonic volumes could be the leftovers of the soil removal from the cave in a more dynamic way shaping a kind of ‘’labyrinth’’. The use of similar color palette and materiality onto the floor and the walls forms a continuity of the interior space bringing out the curves and the random forms of the cave. The earth colors that are chosen, become darker and darker from space to space until the last room, that ends with a dark grey color.
 
弯曲的墙壁在某些地方就像薄薄的一层“皮肤”,可以用各种各样的颜色照明。大多数家具都是为了成为“茧”的一部分而建造的。
The curved walls in some parts are like thin layers of ‘’skin’’ that can be illuminated with a wide range of colors. Most of the furniture are built, in order to become part of that ‘cocoon’.
 © Yiorgos Kordakis
伊奥戈斯·科达基斯
感官和神秘的空间是由大理石和木材完成的一些家具,具有不同的比例和主要的形状。
The sensuous and mystical space is completed with some pieces of furniture by marble and wood, with diverse proportions and primary shapes.
房子可以看到火山和火山口的明亮景色,在黑暗的室内空间和院子里强烈的光感之间形成了一种对立面。
The house has a view to the volcano and to the bright scape of caldera, creating an antithesis between the darker interior space and the intense feeling of light of the yard.
 © Yiorgos Kordakis
伊奥戈斯·科达基斯
第二宫则有不同的做法。设计的主要思想是把这个古老的洞穴改造成一个未来主义的、创新的空间,试图把这个空间的极限推到一个临界点。洞穴的痕迹是明显的,因为土壤的土壤,如通过挖掘,是维护。一个阴影镜的构造,覆盖了主体空间的两面,为空间提供了不同的视角。反光镜内的光和颜色效应会产生光学幻象,以及在现实中不存在的发光圆形和矩形孔。镜子里隐藏的视频屏幕会产生声音和运动。
The second house has a different approach. Main idea of the design was to convert the old cave into a futuristic, innovative space, attempting to push the limits of the space to a breaking point. The marks of the cave are obvious, as the soil of the earth, as appeared through the excavation, is maintained. A construction of shady mirror, covers two of the sides of the main space, offering a different perspective to the space. Light and color effects inside the mirror create optical illusions, and luminous circular and rectangular holes that don’t exist in reality. A hidden video screen inside the mirror produces sounds and motion.
衣柜和浴室的门放在镜子后面的视线之外。地板是由粗糙的,浅灰色的大理石,这加强了物质和质地的老部分的洞穴。
The wardrobes and the door of the bathroom is placed out of view, behind the mirror. The floor is made by rough, light grey marble, that strengthens the materiality and the texture of the old part of the cave.
 © Yiorgos Kordakis
伊奥戈斯·科达基斯
房子的延伸部分是一个白色的盒子,它的顶部有一个小游泳池。天花板上的一个长方形的洞揭示了水的存在,给出了视觉移动的效果。
The extension of the house is a white box, that brings on its top a small pool. A rectangular hole on the ceiling reveals the existence of the water, giving a visual moving effect.
在房子的主空间里,床放在中央,在大拱顶下,俯瞰火山景观。在床后,一件深红色的家具被用作为自己准备的桌子。
In the main space of the house, the bed is placed in the center, under the big vault, looking to the volcano view. Behind the bed a deep red furniture is used as a desk for preparing yourself.
 © Yiorgos Kordakis
伊奥戈斯·科达基斯
大理石,漆木,金属和灰色织物完成了材料的调色板。这两座房子的开口是用木头建造的,几乎覆盖了整个建筑的外墙,以便将光线和视野带到空间内。同时,外部夏季生活成为室内空间的一部分。
Marble, lacquered wood, metal and grey fabrics complete the palette of the materials. The openings of the two houses, made by wood, cover almost the whole façade of the building in order to bring the light and the view inside the space. At the same time the exterior summer life becomes a part of the interior space.
 © Yiorgos Kordakis
伊奥戈斯·科达基斯
度假屋的设计完全融入了火山景观和圣托里尼的立体派建筑。
The design of the holiday houses is totally integrated in the volcanic landscape and the cubistic architecture of Santorini in a more contemporary twist.
 © Yiorgos Kordakis
伊奥戈斯·科达基斯
 © Yiorgos Kordakis
伊奥戈斯·科达基斯
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Kapsimalis Architects
Location Thira, Greece
Area 180.0 m2
Project Year 2017
Photographs Yiorgos Kordakis
Category Houses
Manufacturers Loading...

                    

举报

疯笑院

什么也没写

1858 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年