Blinds Townhouse Chon.a

2017-10-05 22:00
 © Quang Trần
ần
“这些照片是在项目完成两年后拍摄的。在越南城市化极其迅速的背景下,两年时间足以清楚地认识到项目与人和环境之间的相互作用“。我们-设计师和客户-是年轻一代-一起来到这里。这是一个地块,在一个新的城市地区,西面有主要的立面。相反,那片杂草的土地被种植成了未来的一个小公园。
“These photographs were taken when the project has been finished for 2 years. In the Vietnam 's context of extremely fast urbanization, two years is enough to clearly perceive the interactions of the project with people and the environment”. We -designers and client - who are young generation-have come to location together. This site is land have main façade face to the west in a new urban area. The opposite is the weedy land that was planted to be a small park in the future.
 Elevation - Sketch
高程-素描
这所房子有三代人的故事,一所房子保存着父亲的记忆,一座为孝子母亲而建的房子.幸运的是,当客户邀请我们在明亮的月光下喝咖啡的时候。那天晚上我们聊天,梦到房子里充满了回忆。想法是从我们的感受中产生的,…建筑空间被人类在与景观的对话中的互动所利用。
The story about the house for 3 generations, a house hold the memories about the father, a house for the mother of the filial son... Luckily when the client invited us to enjoy the coffee in a bright moonlight night. That night we talked, we dreamed about the house full of memories. And ideas were generated from our feelings… Architectural spaces were exploited by human interaction in a conversation between people with the landscape.
 © Quang Trần
ần
建筑-人文对话和尊重自然:一个小型土地基金,优先建设一个绿色公园。这个公园是连接居民,特别是儿童和老年人的空间。我们的项目被认为是一个有机的物体,附着在公园,对任何形式的外观相当敏感。这里的解决办法是有机地融入景观公园。我们创造了一个柔和的太阳阴影窗帘,这是从越南传统建筑中得到的灵感。现代材料是钢和铁丝网,从视觉上看,这是一种隐藏在城市内部自然之中的建筑。这种材料将产生一层颜色锈蚀的表面逐渐随着时间的推移,其中的树木在公园的高度,使项目容易相互作用的颜色。这是建筑和景观之间的对话,我们想要唤醒必要的尊重来处理景观。
Architecture-Humanist dialogue and respect for nature: A small land fund that is given priority to build a green park. This park is space to connect residents, especially children and elders. Our project was considered like an organic object that was attached to the park, pretty sensitive to any form of the façade. The solution in here is organic integration into the landscape park. We created a soft sun shadow curtain what was inspirited from Vietnam traditional architecture. With modern materials are steel and wire mesh, a hidden architecture among nature inside urban from the visual sense. This material will create a layer of color rust on the surface gradually over time which the trees in the park enough height to make the project easily interact about color. This is conversation between architecture and landscape, we want to awaken the necessary respect to deal with the landscape.
 © Quang Trần
ần
传统因素-人与空间的互动,故事被光明与黑暗所利用。一棵有20年历史的杨桃树,彩色时间木家具,这是记忆的东西,从老房子的父亲。三代,青春-成熟-平静,那是关于生命…的三种过渡感。由于所有这些因素,空间被划分为公共分离-过渡。它们既是相干的,又是相对的,基于和声划分的光带、暗带和过渡带。
Traditional factors -the interaction between people and spaces, the story exploited by light and dark. A 20 years old starfruit tree, the colored time wood furniture which was memory things from the old house of father. Three generations, youthfulness-maturation-calmness, that is three transition sense about life…With all those factors, space is divided in public – separation-transition. They are both coherent and relative, based on harmonically divide light zone, dark zone and transition zone.
 Section - Sketch
章节-素描
这种星果种在一个很好的位置,可以很容易地吸收阳光、风和露水。除此之外,树也是空间连接家庭成员,通过树叶把大自然连接到房子里。永恒的木质家具被布置在光明和黑暗之间的过渡空间中,来自木材的柔和反射创造了一种怀旧的气氛。
The star-fruit is planted in a nice position where it can take sunlight, wind, dews easy. On beside that, the tree is space connect family member too, where connect nature into the house through leafs. The timeless wood furniture was arranged in the transitional spaces between the light and the dark, with tender reflection from the wood created a nostalgic atmosphere.
 © Quang Trần
ần
光和影元素也根据每个家庭成员年龄组的生物学视觉感知被适当地传递。从外到内,在空间之间,光总是足够的,黑暗的区域足够轻,感觉舒服。这是在越南中南部沿海的热带管式房的一致性。
The light and shadow elements are also transmitted appropriately based on the visual perception of biology for each age group of family members. From outside to inside, between the spaces, light is always enough and the dark areas are light enough to feel comfortable. That is conformity for a tropical tube house in the South Central Coastal Vietnam.
 © Quang Trần
ần
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Chon.a
Location Nha Trang, Vietnam
Lead Architect Nguyễn Công Toàn
Area 95.0 m2
Project Year 2015
Photographs Quang Trần
Category Renovation
Manufacturers Loading...

                    

举报

24季

什么也没写

1844 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年