Park Residential Behzad Atabaki Studio

2018-02-09 00:00
 © Parham Taghioff
.Parham Taghioff
架构师提供的文本描述。我们对家的概念形象是一个远离喧嚣的城市人群的避风港,远离噪音、视觉污染,是一个远离日常烦恼的地方,在那里我们可以休息和倒带。然而,在思考“家”的内在空间时,首先想到的是“保护”的概念站在这样一种安全感,将是“窗帘”悬挂和跳舞,“象征”一个家后面。在建筑和城市之间创造了一个共同的地方,在这座建筑中,作为一群“家”,窗帘随风摇曳,让人联想起温暖的壁炉和家的形象,既代表着屋内的门卫,又代表着屋内的温暖,这些窗帘被用作门面,以回忆起它们的那一刻在微风中随着“砖块”的轻柔行而摇摆,只是站到一边,让光线进入他们所包围的房子的宜人空间。
Text description provided by the architects. Our conceptual image of a home is a haven far from the madding urban crowd, away from noise, visual pollution, and a place of retreat from everyday worries where we can rest and rewind. However, what comes first to the mind when thinking of the inner space of "home", is the notion of "protection"- against all above. Standing for such a sense of security would be the "curtain" hanging and dancing, "symbolizing" a home behind. Creating a shared ground between architecture and the city, in this building as a group of “homes”, the curtains swinging with the breeze, which would call up the image of a warm hearth and home, acting both as a representation of a house guard without and the warmth within, have been used as the façade so as to recall the moment when they, swinging in the breeze along the soft rows of "bricks", have just stepped aside to let the light into the pleasant space of the house they encurtain.
 © Parham Taghioff
.Parham Taghioff
立面安装
Facade Installation
为了便于观察到砖块表面,决定使用颜色最亮的砖;此外,砖块覆盖的立方体被安装在较暗和粗糙的石头覆盖背景表面上。
For the brick surface to be easily observable, it was decided that the brightest-colored bricks be used; moreover, brick-covered cubes are installed over darker and rough surfaces of stone-covered background.
 Elevation Diagram
高程图
 © Parham Taghioff
.Parham Taghioff
 Wall Section
墙段
为了使砖块在立方体上的曲线达到极限精度,在实际尺寸中提供了227个水平截面(每个20厘米高);它们被反向切割在石膏板上,以便更好地控制砖块行的执行。最后,为了保持外墙的清洁,在所有的石头和砖块表面涂上了防水罩。
To achieve the curve of the bricks over the cubes with ultimate precision, 227 horizontal sections (each 20 centimeters in height) were provided in the real size; they were cut in reverse on plasterboards for a better control and also to facilitate the brick rows implementation. In the end, to allow the façade stay clean, a water-repellent cover was applied over all the stone and brick surfaces.
 © Parham Taghioff
.Parham Taghioff
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Behzad Atabaki Studio
Location Tehran Province, Tehran, District 2, 2nd Alley, Iran
Architect in Charge Behzad Atabaki
Construction Hassan Farahbakhsh
Area 4195.0 m2
Project Year 2017
Photographs Parham Taghioff
Category Residential
Manufacturers Loading...

                    

举报

圃生

什么也没写

1808 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年