Terrazas de la Estancuela Houses Adolfo Mondejar Estudio de Arquitectos

2018-03-26 09:00
 © Gonzalo Viramonte
c Gonzalo Viramonte
架构师提供的文本描述。该地点位于拉卡莱拉郊区,距科尔多瓦20公里。城市发展正在成为特别是年轻家庭的一种住房选择。该街区是在以前的采石场设计的,那里的地形、现有植被和科尔多瓦市令人印象深刻的景观是该地点的优先考虑。这里的分块允许区分共管公寓,这就是导致项目的原因。
Text description provided by the architects. The place is located on the outskirts of La Calera, 20 km away from Cordoba. Urban developments are becoming a housing option specially for young families. The neighbourhood is designed in a former quarry where the topography, the existing vegetation and the impressive views from the city of Cordoba are priorities for the location. A block here allows the subdivision in condominium and this is what leads to the project.
 © Gonzalo Viramonte
c Gonzalo Viramonte
 
 © Gonzalo Viramonte
c Gonzalo Viramonte
 
这个地块呈现出一个高坡度,是街道上的最高点。该项目提出了一种替代这类住房商业化的办法,调整现有预算和预先确定的地点、景观、居住条件和对邻里的好处,而不仅仅是地块,设法以最佳的方式利用手头的资源。
The plot presents a strong slope having the highest point in the street. The project proposes an alternative to the commercialization of this type of  housing, adapting the available budget and prioritazing location, landscape, dwelling posibilities, and benefits for the neighbourhood, not just for the plot, trying to utilize the resources at hand in the best possible way.
 © Gonzalo Viramonte
c Gonzalo Viramonte
这个想法的出发点是景观、自然、保护本土乔木物种的理性与保护街道景观的机会之间的惊人联系,并建议在入口楼层设置一个了望台,那里有停车场和两张长凳,供人们观摩景观和遥远的城市。
The idea starts from the impressive connection between landscape, nature, the necesity to preserve the native arboreal species and the opportunity to preserve the views from the street,  proposing a lookout in the access floor, where there are located the parking lot and two benches for contemplation of the landscape and the distant city.
 © Gonzalo Viramonte
c Gonzalo Viramonte
 Living floor plan
生活平面图
 © Gonzalo Viramonte
c Gonzalo Viramonte
该设计在常规平面图中得到解决,第一个设计包含客厅、厨房、洗衣房和卫生间,与阳台相连,具有整个空间的维度,创造出独特的环境,独树一帜。在较低的楼层解决了卧室和主浴室之间的连接空间,有可能被用作起居室-卧室或书房。仓库、热水器和管道聚集在一个空间中,将悬崖与建筑物隔开,并建议将潮湿与陆地隔离开来。
The design is resolved in regular floor plans, the first one contains the living room, kitchen, laundry room and toilet linked to a balcony that has the dimension of the entire space, creating a unique environment with exclusive views of the landscape. In the lower floor are resolved the bedrooms and the main bathroom linked by a space with the possibility of being used as a living room – bedroom or as a study. The warehouse, the water heater and the pipes are gather in a space that separates the cliff from the building and proposes the isolation of the dampness from the land.
 © Gonzalo Viramonte
c Gonzalo Viramonte
该项目假装以精确的方式解决经济决策,而不损失设计中的质量,理解Landsat是必要的,植物物种必须以建设性和位置努力的代价加以保存。屋顶甲板是邻里的一个机会,可以恢复一般房屋的空虚和渗透性,而这并不建议这些日子。
The project pretends to solve with precision the decisions about economy without losing quality in the design, understanding that lansdcape is imperative and that the vegetal species must be preserved at the cost of constructive and location efforts. The roof deck is an opportunity for the neighbourhood to recover the emptiness and  permeability that houses in general are not proposing these days.
 
使用的材料是事先购买的,堆放了陶瓷砖和预紧的托梁,这是施工的基础。提出的墙包层是水泥和劈裂石的混合物,类似于50年代和60年代在我们的房子里用玻璃制成的墙面,形成了由墙壁和地板组成的统一的表面。铁器和扶手是用直径18英寸的软钢棒和磨光漆制成的,以恢复铁的自然色调。屋顶甲板是由与现场的石头颜色相连的劈开的石头解决的。预备役坦克被放置在入口楼梯下面以隐藏它们。浴室墙面采用花岗马赛克设计,主浴室和客浴室都有卫浴设备的重复使用。
The materials used were bought beforehand, stocking ceramic bricks and pretensioned joists, which are the base of the construccion. The wall cladding proposed is a mixture of  cement and split stone, similar to the wall cladding made with glass used in our houses from the 50's and 60's, creating a united surface made of the walls and floor. The ironwork and handrails were made with mild steel bars of 18 inches diameter with matte lacquer to recover the natural tone of iron. The roof deck is resolved with split stone linked with the colors of the stone from the site. Reserve  tanks were placed under the entry stairs to hide them. Bathroom wall cladding is designed with granitic mosaics and some sanitary devices were reutilized in both the main bathroom and the guest bathroom.
 © Gonzalo Viramonte
c Gonzalo Viramonte
由于场地的坡度很大,这两个区块不适合在山区拥有占主导地位的自然植被基础的土地。建议的照明只在屋顶甲板上表现,以发现乔木物种,让阴影中的其他有利点,使远城市的灯光景观,以及现有的黑暗之间的邻里和科尔多瓦的市中心。
Because of the strong slope of the site, the two blocks do not appropriate the land having therefore a dominating base of native vegetation in the mountain. The proposed lighting  is only expresed in the roof deck to discover the arboreal species, letting in the shadows the other vantage points allowing to enhance the landscape of far city lights, and the existing darkness between the neighbourhood and Cordoba's downtown.
 
该项目试图作出必要的决定,以平均资源对建筑产生影响的决定,远离目前引领这些街区景观的商业标志。
The project tries to go to the necessary, to the decisions that have an impact on the architecture made with average resources, away from the commercial signs that lead the landscape of these neighbourhoods nowadays.
 © Gonzalo Viramonte
c Gonzalo Viramonte
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Adolfo Mondejar Estudio de Arquitectos
Location Jorge Luis Borges 489, 5151 La Calera, Córdoba, Argentina
Architect in Charge Adolfo Mondejar
Design Team Francisco Figueroa Astrain, Adriana Barberis
Area 220.0 m2
Project Year 2017
Photographs Gonzalo Viramonte
Category Housing
Manufacturers Loading...

                    

举报

室内小萌新

什么也没写

1895 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    如室小店(享受进货价购买权)
    全网商品享受如室平台进货价购买权
    1对1查询全网主流正品平台最低进货价
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年