Damião de Góis Museum and the Victims of the Inquisition spaceworkers

2018-05-01 05:00
 © Fernando Guerra | FG+SG
费尔南多·格拉
架构师提供的文本描述。对现有建筑的干预本身就是一个很好的挑战,当我们把几个世纪的历史加到以前的时候,挑战就更大了。这次干预的重点是创建一个展览结构,暗示Dami o de Gois的生命和历史遗产,在Alenquer一座重建的旧教堂内。教堂现在已经没有了这个功能,现在成了一个“容器”空间,有着自己的身份,以拱形天花板的几何形状和砖墙的质地为标志,具有巨大的塑料价值。
Text description provided by the architects. Intervening in an existing building is in itself a good challenge, when we have added centuries of history to the pre-existence, the challenge is even greater. The intervention focuses on the creation of an exhibition structure, alluding to the life and historical legacy of Damião de Gois, inside an old, restored church in Alenquer. The church, now emptied of this function, is now a "container" space with its own identity, marked by the geometry of its vaulted ceilings and the texture of its brick walls, with great plastic value.
 © Fernando Guerra | FG+SG
费尔南多·格拉
这项建议的目的是精确地评价空间的塑性特征,并尽量减少其对先前存在的影响,尊重现存的空间,远离墙壁,在空间中寻找中心位置,假设建筑物熟悉的几何形状,由天花板和墙壁形状的偏移产生,捕捉存在于某种深色空间中的空洞的形状,接收和组织展览和参观者的支离破碎的核心。
The proposal seeks precisely to value the plastic characteristics of space and minimize its impact on pre-existence, respecting the existing, moving away from the walls, seeking a central position in space, assuming a geometry that is familiar to the building, originated by an offset to the shapes of the ceiling and walls, capturing the configuration of the void that exists in a kind of dark colored, fragmented nucleus that receives and organizes the exhibition and the visitors.
 © Fernando Guerra | FG+SG
费尔南多·格拉
 Axonometric

                            
 © Fernando Guerra | FG+SG
费尔南多·格拉
这个核心虽然支离破碎,却给了参观者一种​​虚拟连续性的概念,在这里,他们的空洞被理解为对存在的停顿和沉思的时刻,也被理解为在核内渗透的时刻,探索这种内部和外部的祖先关系,这从项目开始以来就让我们着迷。
This nucleus, although fragmented, gives the visitor an idea of ​​virtual continuity, where their voids are understood as moments of pause and contemplation of the existent and as moments of penetration inside the nucleus, exploring this ancestral relationship of interior and exterior, which has fascinated us since the beginning of the project.
 © Fernando Guerra | FG+SG
费尔南多·格拉
 
 © Fernando Guerra | FG+SG
费尔南多·格拉
展览空间被认为是一种微妙的黑色元素,吸引着它的发现,它从现存空间的残余色差中脱颖而出,从来没有重叠过,但没有失去它的空间特征。
The exhibition space is assumed as a delicate black element that invites its discovery and that stands out from the remaining chromatism of the existing space, without ever overlapping it but without losing its spatial characteristics.
 © Fernando Guerra | FG+SG
费尔南多·格拉
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architect spaceworkers
Location Alenquer, 2580, Portugal
Architects in Charge Henrique Marques, Rui Dinis
Team João Ortigão, Marco Santos, Tiago Maciel
Area 175.0 m2
Project Year 2017
Photographs Fernando Guerra | FG+SG
Category Adaptive Reuse

                    

举报

圃生

什么也没写

1808 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    右键保存、高清大图仅支持VIP会员
    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    名师作品集【专享】
    全网名师最多、更新最快、作品最全
    作品库【无限查阅、一键下载】
    全球最大室内作品库,超33万部
    精品资料【下载】
    全年精品资料更新超1000部
    灵感搜索【原图下载】
    中文搜索全球顶尖案例灵感图
    学习【特惠】
    所有听书免费、课程特价
    设计师生活馆【内购价】
    5大电商平台官方合作,专享内购价
    CAD库【模型下载】
    cad单体模型库精准搜索查找下载
    免广告打扰【屏蔽】
    屏蔽全站广告,享受纯净体验
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年