Ratchut School Design in Motion

2018-06-12 03:00
 © Ketsiree Wongwan
c.凯西里·王湾(Ketsiree Wongwan)
架构师提供的文本描述。该项目设计反映了“蒙台梭利”理想的学习环境,学习空间应该更像一个家,而不是一个典型的教室。因此,学习区域被分割成多个小的“房间”,所有的孩子上学时都能感觉更像家。这些“房间”的布局被设计成与儿童的每一项活动相关联。
Text description provided by the architects. The project design reflects the ‘Montessori’ ideal learning environment, where a learning space should resemble a home more than a typical classroom. Therefore, the learning area is split into multiple small-sized “rooms”, where all the children could feel more like home when they come to school. The layout of these “rooms” has been designed to correlate with each of children’s activities.
 © Ketsiree Wongwan
c.凯西里·王湾(Ketsiree Wongwan)
 
 © Ketsiree Wongwan
c.凯西里·王湾(Ketsiree Wongwan)
对于这个年龄的儿童来说,最好的学习环境是自然,那就是为什么建筑布局被精心规划,以支持儿童的自学,并整合室内和室外空间、建筑和景观,以提供不同的学习活动。这个版面由不同的“自然”元素组成,每一个元素都适合儿童发展的不同阶段。选择的自然元素已经被用来为这个项目创造一个理想的学习环境,包括洞穴,沙子,土墩和树木。
The best learning environment for children this age is nature, that why the building layout has been carefully planned to support children’s self-learning and integrated both indoors and outdoors spaces, architecture, and landscape to provide different learning activities. This layout consists of different “nature” elements, each suitable for different stages of child’s development. The selected natural elements that have been used to create an ideal learning environment for this project include caves, sand, mounds, and trees.
 © Ketsiree Wongwan
c.凯西里·王湾(Ketsiree Wongwan)
1.“洞穴”的概念在入口处被转变成木层。在层叠层之间的空间允许自然光通过,使他们占主导地位,有趣,并创造了一个温和的新鲜气氛的孩子。2.“沙”是在幼儿大厦周围的操场上使用的,以促进幼儿触觉的发展。3.自由形式的“土墩”是在球场和周围地区的景观中使用的,孩子们可以在那里跑来跑去,利用这里的空间进行户外学习。这个区域也用来连接所有的建筑物和学习空间。4.种植“树木”是为了提供室外学习空间的阴影。
1. The “cave” concept has been transformed into wooden layers at the entrance. The spaces in between cascaded layers allow the natural light to pass through making them dominant, interesting and creating a gently fresh atmosphere for the kids. 2. “Sand” is used in the playground around the Toddler Building to facilitate the development of the sense of touch in toddlers. 3. Freeform“Mound” is used in the landscape of the court and surrounding areas, where children could run around and utilize the space for an outdoor learning experience. This area also uses to connect all the buildings and learning spaces together. 4. “Trees” are planted to provide shades for outdoor learning spaces.
 © Ketsiree Wongwan
c.凯西里·王湾(Ketsiree Wongwan)
该项目还包括一栋供家长使用的建筑和两栋教室建筑,这些建筑与有屋顶的走廊相连。所有的建筑都用灰色的色调与木条交替,在外人眼中创造了一种流畅而又温暖的感觉。这个体系结构设计得很简单,这样就可以方便地理解项目的布局。此外,木板条有助于过滤来自外部的阳光,使孩子们暴露在足够的阳光下,这对他们的视觉和学习来说是最佳的选择。
This project also includes one building for parents, and two buildings for classrooms, where the buildings are interconnected with roofed corridors. All the building was painted in grey tones alternating with wooden slat to create a smooth, yet warm feeling to the eyes of the outsiders. The architecture is designed to be simple, which allow children to easily understand the layout of the project. Also, wooden slat helps filter out sunlight from outside, so that children are exposed to just enough sunlight that’s optimal for their visions and learning.
 © Ketsiree Wongwan
c.凯西里·王湾(Ketsiree Wongwan)
此外,这种木制板条将限制儿童对外界的看法,这有助于减少来自教室外的干扰,帮助儿童更好地专注于当前的任务。教室还包括多个较小的房间,为不同的活动服务。这个计划的灵感来源于一个孩子的家,每个“房间”都可以玩,学习和发展不同的技能和知识。因此,“小房间”比一个大的常规开放的房间更适合孩子们学习,也更刺激他们的学习。
Additionally, this wooden slat will limit children’s view of the outside, which can help decreasing distractions from outside the classrooms and help children to focus better on their current tasks. The classroom buildings also consist of multiple smaller rooms that serve different activities. This planning was inspired by a child’s home, wherein each ‘room’ they could play, learn and develop different skills and knowledge. Thus, a ‘smaller room’ is more suitable and more stimulating for children in learning than a big regular open room.
 © Ketsiree Wongwan
c.凯西里·王湾(Ketsiree Wongwan)
 
 © Ketsiree Wongwan
c.凯西里·王湾(Ketsiree Wongwan)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Design in Motion
Location 229, Tambon Hua Nong, Amphoe Ban Phai, Chang Wat Khon Kaen 40110, Thailand
Lead Architects Pakapong Leelatian, Narin Bunjun, Sirin Vanichvoranun
Area 1100.0 m2
Project Year 2016
Photographs Ketsiree Wongwan
Category Schools
Manufacturers Loading...

                    

举报

阿达

什么也没写

1774 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    右键保存、高清大图仅支持VIP会员
    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    名师作品集【专享】
    全网名师最多、更新最快、作品最全
    作品库【无限查阅、一键下载】
    全球最大室内作品库,超33万部
    精品资料【下载】
    全年精品资料更新超1000部
    灵感搜索【原图下载】
    中文搜索全球顶尖案例灵感图
    学习【特惠】
    所有听书免费、课程特价
    设计师生活馆【内购价】
    5大电商平台官方合作,专享内购价
    CAD库【模型下载】
    cad单体模型库精准搜索查找下载
    免广告打扰【屏蔽】
    屏蔽全站广告,享受纯净体验
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年