Bamyan Provincial Hospital Arcop (Pvt) Ltd.

2018-07-06 00:00
 © Irfan Naqi
(Irfan Naqi)
架构师提供的文本描述。这个省医院的建筑尊重并理解巴米扬农村社区居住和建筑的性质。它的灵感来自于传统的建筑环境方法,以及在家庭和乡村环境中当地方言中所看到的形式的简单性。医院总计划是围绕着一系列法院制定的。所有室外空间都是按分层顺序排列的,从公共用途较大的区域转移到病人的危重护理和福利所需的绝对私人区域。
Text description provided by the architects. The Architecture for this Provincial Hospital respects and understands the nature of living and building in rural communities of Bamyan. It draws inspiration from the traditional methodologies of the built environment, and the simplicity of forms seen in the local vernacular in the context of home and village settings. The Hospital Master Plan is developed around a series of courts. All outdoor spaces are arranged in a layered sequence, moving from areas of greater public usage to the absolute private areas required for critical care and well-being of patients.
 Courtesy of Arcop
阿罗普
总的来说,我们的尝试是采用一种“生物友好型”的设计方法,通过自然光线和通风、山景和花园以及通往室外庭院的通道,创造出一种促进愈合和福祉的建筑。
Overall, our attempt is to take a “biophilic” approach to design, where through natural light and ventilation, views of mountains and gardens and access to outdoor courts, an Architecture is created which fosters healing and well-being.
 Ground Floor Plan

                            
北-南方向的发展,以最大限度地增加太阳能在冬季和优化白天照明。通过这一战略,光明进入了所有走廊和病房。这个方向也确保了与项目南边的山脉有很强的视觉联系。通过设计,我们尝试引进符合高风险区抗震设计严格要求的混合施工方案,同时灌输当地建筑传统中的实践。设计也是敏感的事实,巴米扬缺乏技术熟练的工匠或劳动力,因此,在这个农村设置,我们的细节是简单的。在这方面,随着碾压混凝土框架的建设,稳定夯实土被用作外墙。随着这种适应“作为挖土”墙的普遍使用,当地劳工被雇用和培训使用一种更耐用的土质建筑形式。
A North – South orientation is developed to maximize solar gain in winter and optimize day lighting. Through this strategy light is brought into all the corridors and wards. This orientation also ensures a strong visual tie with the mountain range running south of the project. Through the design, we have attempted to introduce hybrid construction solutions which meet the rigorous demands of seismic design for a high risk area, while inculcating practices which are embedded in the local building traditions. The design is also sensitive to the fact that Bamyan lacks technically skilled craftsmen or labour, and so in this rural setting our detailing is kept simple. In this regard stabilized rammed earth is used as external walls along with RCC frame construction. With this adaptation to the prevalent use of “as dug earth” walls, local labour was employed and trained to use a more durable form of earth construction.
 © Irfan Naqi
(Irfan Naqi)
巴米扬的气候和地形形成了强烈的对比。群山荒凉干旱,山谷青翠,有农田、果园和溪流。景观设计从这两个极端的并置中汲取灵感,发展一种以中亚/伊斯兰景观传统为中心的以法院为中心的设计。中央医院院落的灵感来源于传统的“查-巴”宫廷。强烈的定义和轴已强调通过美化边缘。我们认为这些花园和庭院是治疗过程中必不可少的。当地的动植物被用于软性的景观美化和树木,如杨树和柏树,以确定户外空间。苹果、杏树等果树提供遮荫,强调季节,增加香味。这种态度有助于可持续的设计,而利用当地的植被和砾石作为地面覆盖物,限制水的使用,进一步强调了可持续设计。
Bamyan’s climate and topography lends itself to a landscape of strong contrasts. The mountains are stark and arid, while its valleys are green, with farm land, orchards and streams. The landscape design takes inspiration from the juxtapositioning of these two extremes to develop a design which is based on the tradition of Central Asian/Islamic landscapes, centre around courts. The Central Hospital courtyard derives its inspiration from the traditional “ Char-Bagh”courts. Strongly defined and axes have been accentuated through landscaping edges. We see these gardens and courtyards as essential to the process of healing.   Indigenous flora and fauna has been used for soft landscaping and trees such as poplars and cypress to define outdoor spaces. Fruit trees such as apples and apricots provide shading,  emphasize seasons and enhance fragrance.   This attitude helps the sustainable design which is further accentuated by the use of indigenous vegetation and gravel as a ground cover to limit the use of water.
 © Irfan Naqi
(Irfan Naqi)
在这个宁静的山谷里,医院必须符合实际情况,为巴米扬人提供一个避难所和一个舒适的地方。
In this serene valley it was essential that the hospital belonged contextually and provide a sanctuary for the people of Bamyan and a place of comfort.
 © Irfan Naqi
(Irfan Naqi)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Arcop (Pvt) Ltd.
Location Bamyan, Afghanistan
Lead Architects Yawar Jilan, Mahboob Khan
Area 12312.0 m2
Project Year 2017
Photographs Irfan Naqi
Category Hospital
Manufacturers Loading...

                    

举报

小苗说

//北京市

1785 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年