TaiKoo Hui Sustainable Toilet Ida-Billy Architects

2018-07-20 20:00
架构师提供的文本描述。一个明亮的石窟-现代的自然抽象-在精致的衣服和令人眼花缭乱的商品中给购物者以清新,是我们设计这个地下厕所的理念。
Text description provided by the architects. A bright grotto – a contemporary abstraction of nature – to refresh shoppers amidst delicate garments and dazzling commodities, is our design concept for this underground toilet.
 Sustainable Toilet
可持续厕所
太古汇位于中国广州商业中心,是一个集购物中心、A级写字楼、酒店和服务公寓于一体的综合体。购物中心每天接待数以万计的游客,它的设施需要升级。可持续设计厕所旨在提高公众领域的环保意识,成为可持续发展的典范。
Situated in the commercial center of Guangzhou China, the TaiKoo Hui is a mixed use complex incorporating a shopping mall, two Grade-A office towers, a hotel, and serviced apartment. The shopping mall receives tens of thousands of visitors daily, and its amenity facilities require an upgrade. The sustainable design toilet aims to raise the environmental awareness in the public realm and to become the role model of sustainability in the commercial & retail sector. The design aims to tie back to nature, formally as well as environmentally. Sustainability, spatial sculpting and human comfort drive the whole design.
 Courtesy of Ida&Billy Architects Ltd.
艾达
对原有的有效布局进行最少的改动,以尽量减少结构和管道的变化。它由三条走廊组成:隔间、洗脸盆。
Minimum alterations are made to the original efficient layout, to minimize structural and piping alteration. It consists of three corridors of cubicles, washbasins & urinals. Wall furring was removed, the ‘found’ round and tilted square columns are painted to form a homogenous white mass to engage the space with unique shape and angle that hint the underlining structures.
 Baby Caring & Children's Toilet
照顾婴儿
白色和“环玉”的设置是为了给一个明亮和干净的环境-墙壁连接天花板与曲面无缝和平滑,以扩散光为植物的双重功能作为一般照明。玻璃纤维增强石膏(GRG)面板是用来形成曲面,其耐用性和使用再生材料。弯曲的边缘也消除了可能的黑暗,肮脏的边缘。
White and ‘cyclorama’ setting is applied to give a bright and clean ambient – walls join the ceiling seamlessly and smoothly with curved surfaces, to diffuse light for plants to duo-function as general lighting. Glass Fiber Reinforced Gypsum (GRG) panels are used to form the curved surfaces, for their durability and use of recycled materials. The curved edges also eliminate possible dark, dirty edges.
 Courtesy of Ida&Billy Architects Ltd.
艾达
室内植物的生长是为了净化空气,提高室内的氧气水平,增加自然的生命和色彩。为了更好的管理和整洁,这些植物生长在人类水平之上。花盆隐藏在GRG毛皮内,使植物形成纯笔触的绿色。灌溉利用从洗脸盆收集的灰色水,由当地的过滤系统支持。
Indoor plants are grown to purify air, raise indoor oxygen level, and add life and colors of nature. The plants are grown above human level for better management and tidiness. Pots are hidden inside the GRG furring, to enable the plants to form pure strokes of green. Irrigation utilizes grey water collected from the wash basins, supported by a local filtration system.
 Courtesy of Ida&Billy Architects Ltd.
艾达
地板是一种新铸造的深灰色水磨石。在这里,原始的砂岩和灰色的瓷砖被粉碎成新水磨石的集料,形成独特的银灰色芯片,以揭示回收的理念。
The floor is a newly-casted dark grey terrazzo stone. Here the original sandstone and grey tiles are crushed as aggregates for the new terrazzo, forming unique silver grey chips to reveal the idea of recycle.
新的洗脸盆柜台是一站式的.白色柯里安计数器将LED照明条、镜子和天花板作为一个整体连接起来,一个树形图标与它收集的用于灌溉的灰色水相呼应。为了可持续性和清洁性,安装了一个集成的自来水龙头和手烘干机产品:它避免了台面和地板上的滴水,节省了空间和纸巾。
The new washbasin counter is an all-in-one station. The white corian counter curves up to join the LED lighting strip, mirror and ceiling as one integral piece, with a tree-shaped icon echoing to its collection of grey water for irrigation.  An integrated water tap cum hand dryer product is installed for sustainability and cleanness: it avoids dripping water on counter-top and floor, saves spaces and paper towels.
 Courtesy of Ida&Billy Architects Ltd.
艾达
无水小便池节水坐便器
Waterless urinal, water-saving water-closet & vacuum toilet are applied to save water usage by 80%, and reduce waste volume by 60% on a daily basis. Two fans are added to enhance fresh air movement, to replace mechanical cooling in winter and to reduce the cooling load in summer.
婴儿保育室也得到了升级,设施得到改善,设计也很有趣。最初的布局被给予最低限度的修改,以允许一个座位区和一个额外的婴儿护理室,由此产生的扭曲通道和简化拱门继续‘洞穴’的想法。
The baby care rooms are also upgraded with improved facilities and a playful design. The original layout is given minimum alterations to allow for a seating area and an additional baby care room, the resulted kinked passage and simplified arches continue the ‘grotto’ idea.
 Courtesy of Ida&Billy Architects Ltd.
艾达
在这个白色的石窟里有许多图案,每个房间都由一个简单的几何图形或主题组成,它们通过不同高度的拱形开口-高一点的婴儿护理室,低一点的儿童厕所。
Within this white grotto are rooms of patterns, each consists of a simple geometry or theme, and led through  arched openings of varying heights – higher ones for the baby care room, and lower ones for the children toilets. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

                    

举报

圃生

什么也没写

1808 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    右键保存、高清大图仅支持VIP会员
    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    名师作品集【专享】
    全网名师最多、更新最快、作品最全
    作品库【无限查阅、一键下载】
    全球最大室内作品库,超33万部
    精品资料【下载】
    全年精品资料更新超1000部
    灵感搜索【原图下载】
    中文搜索全球顶尖案例灵感图
    学习【特惠】
    所有听书免费、课程特价
    设计师生活馆【内购价】
    5大电商平台官方合作,专享内购价
    CAD库【模型下载】
    cad单体模型库精准搜索查找下载
    免广告打扰【屏蔽】
    屏蔽全站广告,享受纯净体验
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年