Termalija Family Wellness Enota

2018-10-24 09:50
 © Miran Kambič
c Miran Kambič
架构师提供的文本描述。Termalija家庭健康是我们在过去15年中在Terme Olimia建造的一系列项目中的最新一个,它结束了从1980年代建造的一个经典保健中心到现代放松的温泉疗养中心的彻底改造。这种转变的特点是其渐进的性质-每一步都是为了满足当时的需要而进行的,并且没有遵循任何预先设想的发展计划。事实上,投资者和我们自己都认为每栋新楼都是最后一栋。
Text description provided by the architects. Termalija Family Wellness is the latest in the series of projects which we have built at Terme Olimia in the last fifteen years and concludes the complete transformation of the complex from a classic health centre built in the 1980s to a modern relaxing thermal spa. The transformation has been characterised by its gradual nature - each step was carried out in response to the then-current needs and did not follow any preconceived development plan. In fact, every new building was believed both by the investor and by ourselves to be the last.
Text description provided by the architects. Termalija Family Wellness is the latest in the series of projects which we have built at Terme Olimia in the last fifteen years and concludes the complete transformation of the complex from a classic health centre built in the 1980s to a modern relaxing thermal spa. The transformation has been characterised by its gradual nature - each step was carried out in response to the then-current needs and did not follow any preconceived development plan. In fact, every new building was believed both by the investor and by ourselves to be the last.
 © Miran Kambič
c Miran Kambič
这种综合体的通常发展导致了一系列的扩展,慢慢地填补了空间,并且在时间或设计上都不掩盖它们的起源。我们采用了一种完全不同的方法来改造泰姆·奥利米亚,每一栋新的建筑,我们都试图从城市化的角度来改善这一状况。同时,我们在设计建筑物方面投入了大量的精力,尽管每一次都增加了新的方案,但这些建筑实际上并没有填满空间,而是更多地将其与周围的自然联系在一起。
The usual development of such complexes results in a series of extensions that slowly fill the space and do not conceal their origin in terms of either the period or the design. We took a rather different approach in the renovation of Terme Olimia, and with each new building, we tried to improve the situation also in terms of the urbanism. At the same time, we invested a lot of effort into designing the buildings in such a way that despite the new programme added each time, the buildings do not actually fill the space but connect it even more with the nature that surrounds them.
The usual development of such complexes results in a series of extensions that slowly fill the space and do not conceal their origin in terms of either the period or the design. We took a rather different approach in the renovation of Terme Olimia, and with each new building, we tried to improve the situation also in terms of the urbanism. At the same time, we invested a lot of effort into designing the buildings in such a way that despite the new programme added each time, the buildings do not actually fill the space but connect it even more with the nature that surrounds them.
 
Termalija家庭健康也是如此。新设施位于室外游泳池前冬季覆盖的场地。这个盖子应该每年夏天都被收回,以腾出稀缺的室外空间,但在实践中,由于收回过程的复杂性,这是从来没有做到的。由于其大小和形状,室外水面的膜覆盖物从周围的建筑结构中脱颖而出。
The same applies to the Termalija Family Wellness. The new facility is located at the site of the former wintertime covering of the outdoor pool. The cover was supposed to be retracted every summer to free up the scarce outdoor space, but in practice, this was never done because of the complexity of the retraction process. With its size and form, the membrane covering of the outdoor water surfaces stood out considerably from the surrounding built structure.
The same applies to the Termalija Family Wellness. The new facility is located at the site of the former wintertime covering of the outdoor pool. The cover was supposed to be retracted every summer to free up the scarce outdoor space, but in practice, this was never done because of the complexity of the retraction process. With its size and form, the membrane covering of the outdoor water surfaces stood out considerably from the surrounding built structure.
 © Miran Kambič
c Miran Kambič
虽然以前的项目是投资者意愿的结果,但这个项目实际上是由我们提出的。现有的冬季覆盖是一个明显的损害客人的经验,否则非常自然的设计复杂。但这并不是唯一的原因:在其节目和设计中,以热内容为特色的老部分与新的部分形成了鲜明的对比,导致越来越多的客人抱怨希望这项服务达到同等水平。这说服了投资者继续推进整个建筑群改造的最后一步。
While the previous projects were the result of the wishes of the investor, this one was actually proposed by us. The existing winter covering was a definite detriment to the guests' experience of this otherwise very naturally designed complex. But this was not the sole reason: in its programme and design, the old part featuring thermal content stood in stark contrast to the new one, giving rise to mounting complaints from guests who wanted the service to be on an equal level. This persuaded the investor to go ahead with this last step of the transformation of the entire complex.
While the previous projects were the result of the wishes of the investor, this one was actually proposed by us. The existing winter covering was a definite detriment to the guests' experience of this otherwise very naturally designed complex. But this was not the sole reason: in its programme and design, the old part featuring thermal content stood in stark contrast to the new one, giving rise to mounting complaints from guests who wanted the service to be on an equal level. This persuaded the investor to go ahead with this last step of the transformation of the entire complex.
 © Miran Kambič
c Miran Kambič
在此之前,建筑的很大一部分被切割和填充在周围的地形下,每一个后续的项目,这减少了他们在现场的存在。然而,在Termalija家庭健康的情况下,我们不能简单地重复这种设计方法。所需空间的体积,特别是在有水面的地区,需要建造一个大得多的结构,不能简单地埋在坡度以下。由于已不能仅仅参考周围的自然景观,解决办法是从周围白话结构的规模和形式上找到解决办法。
Previously, a greater portion of the building was cut-and-filled under the surrounding terrain with each subsequent project, which reduced their presence on the site. In the case of the Termalija Family Wellness, however, we weren't able to simply repeat this design approach. The volume of the necessary space, especially in the area with water surfaces, required the siting of a much larger structure which could not simply be buried below the grade. No longer being able to reference only the surrounding natural landscape, the solution was found in the scale and form of the surrounding vernacular structures.
Previously, a greater portion of the building was cut-and-filled under the surrounding terrain with each subsequent project, which reduced their presence on the site. In the case of the Termalija Family Wellness, however, we weren't able to simply repeat this design approach. The volume of the necessary space, especially in the area with water surfaces, required the siting of a much larger structure which could not simply be buried below the grade. No longer being able to reference only the surrounding natural landscape, the solution was found in the scale and form of the surrounding vernacular structures.
 © Miran Kambič
c Miran Kambič
虽然我们仍能像以前那样设计Termalija的支助方案,但水域上方的大屋顶被分成几组较小的部分,以防止其规模压倒周围环境。从远处看,四面体体积的新聚集结构的形状、颜色和规模是周围乡村建筑群的延续,它只是视觉上延伸到建筑群的中心。
While we were still able to design Termalija's supporting programme in the same way as we had previously done Orhidelia, the large roof above the water area was divided into sets of smaller segments to prevent its scale from overwhelming the surroundings. Viewed from a distance, the shape, colour, and scale of new clustered structure of tetrahedral volumes is a continuation of the cluster of the surrounding rural buildings, which simply visually extends into the heart of the complex.
While we were still able to design Termalija's supporting programme in the same way as we had previously done Orhidelia, the large roof above the water area was divided into sets of smaller segments to prevent its scale from overwhelming the surroundings. Viewed from a distance, the shape, colour, and scale of new clustered structure of tetrahedral volumes is a continuation of the cluster of the surrounding rural buildings, which simply visually extends into the heart of the complex.
 © Miran Kambič
c Miran Kambič
 
 © Miran Kambič
c Miran Kambič
由此产生的精细的卷结构使我们能够解决另一项重要任务。看似复杂的几何图形给了新的屋顶静强度,使整个游泳池空间几乎没有支撑覆盖。这样,新的屋顶浮在游泳池平台之上,这个平台被设计成一个外部空间。由于夏季缺乏室外空间,因此必须研究解决方案,以便提供与夏季开放空间相同的冬季客人使用的封闭空间。屋顶上的许多天窗,加上完全打开所有正面玻璃表面的能力,使客人能够无缝地通过建筑物的内部。尽管它的大小和它所占的空间,新的屋顶只是作为一个大的夏季遮阳,没有篡夺任何宝贵的外部空间。
The resulting fine structure of volumes has enabled us to solve another important task. The seemingly complex geometry gives the new roof static strength, allowing the entire pool space to be covered virtually without supports. In this way, the new roof floats above the pool platform, which is designed as an exterior space. Due to the lack of outdoor spaces in the summer, it was imperative to examine solutions which would deliver the same closed space used by the guests in winter as an open space in summer. Numerous skylights in the roof, together with the ability to fully open all the facade glass surfaces, enable the guests to seamlessly pass through the interior of the building. Despite its size and the space it occupies, the new roof simply acts as a big summertime sunshade and does not usurp any of the precious exterior space.
The resulting fine structure of volumes has enabled us to solve another important task. The seemingly complex geometry gives the new roof static strength, allowing the entire pool space to be covered virtually without supports. In this way, the new roof floats above the pool platform, which is designed as an exterior space. Due to the lack of outdoor spaces in the summer, it was imperative to examine solutions which would deliver the same closed space used by the guests in winter as an open space in summer. Numerous skylights in the roof, together with the ability to fully open all the facade glass surfaces, enable the guests to seamlessly pass through the interior of the building. Despite its size and the space it occupies, the new roof simply acts as a big summertime sunshade and does not usurp any of the precious exterior space.
 © Miran Kambič
c Miran Kambič
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Enota
Location Municipality of Podčetrtek, Slovenia
Project Team Dean Lah, Milan Tomac, Peter Sovinc, Nuša Završnik Šilec, Polona Ruparčič, Peter Karba, Carlos Cuenca Solana, Jurij Ličen, Tjaž Bauer, Sara Mežik, Eva Tomac, Jakob Kajzer, Maja Majerič, Goran Djokić
Area 8780.0 m2
Project Year 2018
Photographs Miran Kambič
Category Spa

                    

举报

圃生

什么也没写

1808 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    右键保存、高清大图仅支持VIP会员
    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    名师作品集【专享】
    全网名师最多、更新最快、作品最全
    作品库【无限查阅、一键下载】
    全球最大室内作品库,超33万部
    精品资料【下载】
    全年精品资料更新超1000部
    灵感搜索【原图下载】
    中文搜索全球顶尖案例灵感图
    学习【特惠】
    所有听书免费、课程特价
    设计师生活馆【内购价】
    5大电商平台官方合作,专享内购价
    CAD库【模型下载】
    cad单体模型库精准搜索查找下载
    免广告打扰【屏蔽】
    屏蔽全站广告,享受纯净体验
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年