Baradari Studio Lotus

2018-10-23 20:00
架构师提供的文本描述。拉贾斯坦邦斋浦尔市宫的巴拉达里(Baradari)引用了一个有洞察力的例子,说明设计如何为一个通过新视角看待保护和适应性再利用的习俗带来内在价值。
Text description provided by the architects. The Baradari at City Palace Jaipur in Rajasthan cites an insightful example of how design brings inherent value to a place where conventions on conservation and adaptive re-use are looked at through a fresh lens.
Text description provided by the architects. The Baradari at City Palace Jaipur in Rajasthan cites an insightful example of how design brings inherent value to a place where conventions on conservation and adaptive re-use are looked at through a fresh lens.
 Former Floor Plan
前平面图
 Refurbished Floor Plan
翻新楼面图
ContexttheRoyalFamilyofJaypur邀请StudioLotus重新开发14,000平方英尺。前宫殿酒店的区域是一个精致的用餐目的地。简要的目的是扩大相对非描述的咖啡馆,以包括私人用餐区、酒吧和各种私人休息室,以及与该计划的快速服务柜台,同时将房屋设施的背面保留在他们的当前位置。
Context The royal family of Jaipur invited Studio Lotus to redevelop the 14,000 sq. ft. area of the former palace café as a fine-dining destination. The brief was to expand the relatively non-descript café to include a private dining area, bar, and various private lounges, along with a quick service counter to the program, while retaining the back of the house facilities in their current location.
Context The royal family of Jaipur invited Studio Lotus to redevelop the 14,000 sq. ft. area of the former palace café as a fine-dining destination. The brief was to expand the relatively non-descript café to include a private dining area, bar, and various private lounges, along with a quick service counter to the program, while retaining the back of the house facilities in their current location.
 © Edmund Sumner
(c)埃德蒙·萨姆纳
通过深入研究现有空间的功能方式、可利用的额外空间以及拟议的扩展方案如何发挥最佳作用,设计原则是从“Baradari”的字面意义出发的。作为一种指导思想,规划方法使用巴拉达里的设计来扩展博物馆,打开故宫的入口,从而将它与城市连接起来。开放和连接的设计方法也同样适用于情感层面-鼓励游客和当地人从新的角度看待旧的空间。这些干预努力通过代表斋浦尔的建筑和工艺来实现这一目标,这种方式不可避免地将斋浦尔与该地区联系在一起,但却是一种当代的表达方式。
Design Approach By means of an intensive study of the manner in which the existing space functioned, the additional spaces available and how the proposed expanded program would function best, the design principles are derived from the literal meaning of ‘Baradari’. As a guiding philosophy, the planning approach uses the design of the Baradari to extend the Museum and open up the entrance of the Palace - thus connecting it to the city. The design methodology of opening and connecting also applies the same at the emotional level – by inspiring both tourists and locals to look at the older space from a fresh perspective. The interventions sought to achieve this by representing the architecture and craftsmanship of Jaipur in a way that would inevitably tie it to the region and yet be a contemporary expression.
Design Approach By means of an intensive study of the manner in which the existing space functioned, the additional spaces available and how the proposed expanded program would function best, the design principles are derived from the literal meaning of ‘Baradari’. As a guiding philosophy, the planning approach uses the design of the Baradari to extend the Museum and open up the entrance of the Palace - thus connecting it to the city. The design methodology of opening and connecting also applies the same at the emotional level – by inspiring both tourists and locals to look at the older space from a fresh perspective. The interventions sought to achieve this by representing the architecture and craftsmanship of Jaipur in a way that would inevitably tie it to the region and yet be a contemporary expression.
 © Edmund Sumner
(c)埃德蒙·萨姆纳
设计干预然后用石灰灰泥修补暴露的瓦砾砌体,并在石灰灰泥中形成细节。一个关键的概念动作是将庭院作为新空间和新程序的约束元素,而不是仅仅作为餐厅的延伸。这导致拆除了院子中央的一座旧建筑,它被用作厕所,取而代之的是当代的巴拉达里或展馆。从视觉上打开空间,巴拉达里将庭院两侧的两个区域分开,同时锚定它们,并赋予这个地方一个关键的身份。新设计的区域现在可以容纳200个覆盖范围的空间,包括酒吧,休息室,餐厅和私人餐厅。庭院的一端是一个凹槽的大理石瀑布,有助于创造一个微环境。夏天,它使院子变凉,同时也淹没了外面的噪音。大理石长椅排列在深邃的阳台上,环绕着庭院,创造出亲密的就餐空间。
Design Intervention The existing buildings have been restored by stripping them of layers of paint and cement plaster. The exposed rubble masonry has then been repaired with lime mortar with details that are formed in lime plaster. A key conceptual move has been the use of the courtyard as a binding element for the new spaces and program, rather than just as an extension of the restaurant. This led to the dismantling of an old structure in the middle of the courtyard that was being used as a toilet and replacing it with a contemporary Baradari or Pavilion. Visually opening up the space, the Baradari divides the two zones flanking the courtyard while anchoring them, and endowing the place with a key identity. The newly-designed areas now accommodate 200 covers across its breadth of spaces comprising the bar, lounge, restaurant, and private dining room. The courtyard terminates at one end in a fluted marble water cascade that helps create a micro-environment. It cools the courtyard in the summer while drowning out noises from outside. Marble benches line the deep verandahs enveloping the courtyard to create intimate dining spaces.
Design Intervention The existing buildings have been restored by stripping them of layers of paint and cement plaster. The exposed rubble masonry has then been repaired with lime mortar with details that are formed in lime plaster. A key conceptual move has been the use of the courtyard as a binding element for the new spaces and program, rather than just as an extension of the restaurant. This led to the dismantling of an old structure in the middle of the courtyard that was being used as a toilet and replacing it with a contemporary Baradari or Pavilion. Visually opening up the space, the Baradari divides the two zones flanking the courtyard while anchoring them, and endowing the place with a key identity. The newly-designed areas now accommodate 200 covers across its breadth of spaces comprising the bar, lounge, restaurant, and private dining room. The courtyard terminates at one end in a fluted marble water cascade that helps create a micro-environment. It cools the courtyard in the summer while drowning out noises from outside. Marble benches line the deep verandahs enveloping the courtyard to create intimate dining spaces.
 © Edmund Sumner
(c)埃德蒙·萨姆纳
重新解读工艺这一概念创造了历史启示和当代增添的平衡相互作用:借鉴和解释Jaypur的建筑历史的潜在影响。Jaypur的传统工艺品,如Thikri的作品,定制的铸造和铸造作品,家具和石雕作品,在当代的习语中得到了重新诠释。在词汇中灌输现代性和个体技能,在墙、天花板和壁龛中应用新的thikri工作模式。从结构到地板以及家具单元,可广泛地看到石砌和镶嵌物。
Reinterpreting Craft The concept creates a balanced interplay of historical revelations and contemporary additions: both drawing from and interpreting the underlying Indo-Saracenic influences of Jaipur’s architectural history. Traditional crafts of Jaipur such as Thikri work, bespoke casting and foundry work, furniture and stonework have been reinterpreted in a contemporary idiom. Infusing modernity and artisanal skills in the vocabulary, new patterns of Thikri work are applied on walls, ceilings and in the niches. From the structure to the flooring and to the furniture units, stone masonry and inlay is seen extensively.
Reinterpreting Craft The concept creates a balanced interplay of historical revelations and contemporary additions: both drawing from and interpreting the underlying Indo-Saracenic influences of Jaipur’s architectural history. Traditional crafts of Jaipur such as Thikri work, bespoke casting and foundry work, furniture and stonework have been reinterpreted in a contemporary idiom. Infusing modernity and artisanal skills in the vocabulary, new patterns of Thikri work are applied on walls, ceilings and in the niches. From the structure to the flooring and to the furniture units, stone masonry and inlay is seen extensively.
 © Edmund Sumner
(c)埃德蒙·萨姆纳
以大理石为材料的当地工匠熟练的技艺已被应用于地板、展馆、达多作品、长凳、桌面等现代语法中。居住在岛上酒吧,当代巴拉达里灵感展馆是建立使用金属,凹槽大理石,和镜子,提高了现有建筑物的历史词汇。低碳钢和黄铜用于定制照明和门设计。有限的预算鼓励设计团队使用从皇宫打捞回来的新家具和现有家具的组合。受混合影响的启发,室内装潢和编织图案产生,给他们一个新的生机。设计、工艺、材料甚至美食的层次性创造了巴拉达里的整体体验,把它定义为一个历史性的美食目的地,在今天的背景下重新呈现斋浦尔。
The skilled artistry of local craftsmen in marble as a material has been applied in the modern syntax for the flooring, the Pavilion, dado work, benches, table tops and more. Housing the island bar, the contemporary Baradari-inspired Pavilion is built using metal, fluted marble, and mirrors heightening the historical vocabulary of the existing buildings. Mild steel and brass are used for bespoke lighting and door design. Constrained budgets encouraged the design team to use a combination of new and existing furniture salvaged from the Palace. Inspired by the hybrid influences, upholstery and weaving patterns were generated to give them a new lease of life. The layering of design, craftsmanship, materials and even cuisine is what creates the overall experience of the Baradari, defining it as a historic fine dining destination that re-presents Jaipur in the context of today.
The skilled artistry of local craftsmen in marble as a material has been applied in the modern syntax for the flooring, the Pavilion, dado work, benches, table tops and more. Housing the island bar, the contemporary Baradari-inspired Pavilion is built using metal, fluted marble, and mirrors heightening the historical vocabulary of the existing buildings. Mild steel and brass are used for bespoke lighting and door design. Constrained budgets encouraged the design team to use a combination of new and existing furniture salvaged from the Palace. Inspired by the hybrid influences, upholstery and weaving patterns were generated to give them a new lease of life. The layering of design, craftsmanship, materials and even cuisine is what creates the overall experience of the Baradari, defining it as a historic fine dining destination that re-presents Jaipur in the context of today.
 © Edmund Sumner
(c)埃德蒙·萨姆纳
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Studio Lotus
Location Jaipur, Rajasthan, India
Design Team Ambrish Arora, Arun Kullu, Priya Jindal, Sanjay Kumar
Area 14000.0 ft2
Project Year 2016
Photographs Edmund Sumner
Category Store
Manufacturers Loading...

                    

举报

静谧光明

什么也没写

1818 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    右键保存、高清大图仅支持VIP会员
    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    名师作品集【专享】
    全网名师最多、更新最快、作品最全
    作品库【无限查阅、一键下载】
    全球最大室内作品库,超33万部
    精品资料【下载】
    全年精品资料更新超1000部
    灵感搜索【原图下载】
    中文搜索全球顶尖案例灵感图
    学习【特惠】
    所有听书免费、课程特价
    设计师生活馆【内购价】
    5大电商平台官方合作,专享内购价
    CAD库【模型下载】
    cad单体模型库精准搜索查找下载
    免广告打扰【屏蔽】
    屏蔽全站广告,享受纯净体验
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年