TQ62 BOOST studio

2018-11-03 02:00
建筑师提供的文字说明。该项目的起点是上世纪90年代的一座建筑,它的特色是一个不适合居住的山墙屋顶,可以从顶层公寓独占地进入。该大楼位于Lisbon-CampodeOourique市的一个主要地区,垂直扩展的机会是一个非常有吸引力的解决方案,因为这可能会使公寓的工作面积加倍。
Text description provided by the architects. The starting point for this project was a building from the 1990s that featured a non-habitable gable tile roof, with exclusive access from the top-floor flats. The building is located in a prime area of ​​the city of Lisbon - Campo de Ourique - and the chance of vertical expansion was a very attractive solution, since it would be possible to double the area of ​​the apartment.
Text description provided by the architects. The starting point for this project was a building from the 1990s that featured a non-habitable gable tile roof, with exclusive access from the top-floor flats. The building is located in a prime area of ​​the city of Lisbon - Campo de Ourique - and the chance of vertical expansion was a very attractive solution, since it would be possible to double the area of ​​the apartment.
 © Francisco Nogueira
弗朗西斯科·诺盖拉
这套公寓是一套三张床的单层公寓,面向东西方,阳光直射.客厅和厨房面向西,三间卧室,由两个浴室,面向东方。现有的瓷砖屋顶高度降低,没有隔热层,这使得顶层地板在热方面非常不舒服。
The apartment, a 3-bed flat on a single floor layout, had a sun exposure facing East-West. The living room and kitchen are West facing and the three bedrooms, served by two bathrooms, face East. The existing tile roof had a reduced height and had no thermal insulation, which made the top floor thermally very uncomfortable.
The apartment, a 3-bed flat on a single floor layout, had a sun exposure facing East-West. The living room and kitchen are West facing and the three bedrooms, served by two bathrooms, face East. The existing tile roof had a reduced height and had no thermal insulation, which made the top floor thermally very uncomfortable.
 Longitudinal Section

                            
有四个孩子的家庭需要有一个巨大的多用途空间,在那里他们可以生活和玩耍。应尽可能慷慨地支持该区域。考虑到建筑物的位置,栖息在山上,他们也想要一个露台欣赏周围的景色。
The needs of this family with four children were to have a large multi-purpose space where they could live and play. This area should be supported by storage areas as generous as possible. Given the location of the building, perched on a hill, they also wanted a terrace to enjoy the surrounding view.
The needs of this family with four children were to have a large multi-purpose space where they could live and play. This area should be supported by storage areas as generous as possible. Given the location of the building, perched on a hill, they also wanted a terrace to enjoy the surrounding view.
 © Francisco Nogueira
弗朗西斯科·诺盖拉
因此,我们的干预是由方案需要和城市制约因素驱动的。这些因素导致了加布LED瓷砖屋顶和建筑背面的露台上的露台的维护。我们提出了一个广阔的空间,利用在山脊旁边具有最高可用高度的区域,其中三个不同的区域是发达的办公室、儿童的区域和生活区。将高度减小的区域用于存储空间。
Our intervention was thus driven by programmatic needs and urban constraints. These factors led to the maintenance of the gabled tiled roof and a terrace on the back façade of the building. We proposed a wide space, taking advantage of the areas with the highest available height next to the ridge, where three different zones are developed - office, children's zone and living area. The reduced height areas were used for the storage spaces.
Our intervention was thus driven by programmatic needs and urban constraints. These factors led to the maintenance of the gabled tiled roof and a terrace on the back façade of the building. We proposed a wide space, taking advantage of the areas with the highest available height next to the ridge, where three different zones are developed - office, children's zone and living area. The reduced height areas were used for the storage spaces.
 © Francisco Nogueira
弗朗西斯科·诺盖拉
我们为这个屋顶的延伸设置了一种非常简单的语言,完全是用木头做的。两堵高墙保持白色,增强了干预的建筑姿态。在露台上,我们试图通过大玻璃窗和木地板的连续性来实现室内和外部的连续性。露台的界限是用一个非常简单和相当透明的设计栏杆来设置的。
We’ve put in place a very simple language for this roof extension, entirely in wood. The two top walls were kept white, giving strength to the architectural gesture of the intervention. On the terrace we sought to achieve a continuity between the interior and the exterior through large glazed windows and the continuity of the wooden floor. The limits of the terrace were set with a very simple and quite transparent designed railing.
We’ve put in place a very simple language for this roof extension, entirely in wood. The two top walls were kept white, giving strength to the architectural gesture of the intervention. On the terrace we sought to achieve a continuity between the interior and the exterior through large glazed windows and the continuity of the wooden floor. The limits of the terrace were set with a very simple and quite transparent designed railing.
 © Francisco Nogueira
弗朗西斯科·诺盖拉
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects BOOST studio
Location Lisboa, Portugal
Team João Dantas, Fábio Paulo
Area 86.0 sqm
Project Year 2016
Photography Francisco Nogueira
Category Renovation
Manufacturers Loading...

                    

举报

张佳玮

什么也没写

1789 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    右键保存、高清大图仅支持VIP会员
    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    名师作品集【专享】
    全网名师最多、更新最快、作品最全
    作品库【无限查阅、一键下载】
    全球最大室内作品库,超33万部
    精品资料【下载】
    全年精品资料更新超1000部
    灵感搜索【原图下载】
    中文搜索全球顶尖案例灵感图
    学习【特惠】
    所有听书免费、课程特价
    设计师生活馆【内购价】
    5大电商平台官方合作,专享内购价
    CAD库【模型下载】
    cad单体模型库精准搜索查找下载
    免广告打扰【屏蔽】
    屏蔽全站广告,享受纯净体验
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年