China Museum Of Design Bauhaus Collection Álvaro Siza + Carlos Castanheira

2018-11-08 00:00
 © Fernando Guerra | FG+SG
费尔南多·格拉
架构师提供的文本描述。杭州中国艺术学院有两个校区。其中一所位于西湖附近的市中心,而郊区则是一个新的更大的校园。新校园里到处都是建筑师王舒的身影:大部分建筑都是由他设计的。当我们开始这项工作时,他还没有获得2012年普利茨克奖。我们从他和他的建筑师妻子陆文玉那里得到的帮助,在我们工作的早期阶段-甚至今天-过去和现在都是非常重要的。
Text description provided by the architects. The Chinese Academy of Art (CAA) in Hangzhou has two campuses. One is in the city center, near West Lake, and a new larger campus is in the outskirts. The presence of the architect Wang Shu is ubiquitous on the new campus: most of its buildings were designed by him. When we started on this work, he had not yet received the 2012 Pritzker Prize. The help that we received from both of him and his architect wife Lu Wenyu during the early stages of our work – and even today -, were and continue to be fundamental.
Text description provided by the architects. The Chinese Academy of Art (CAA) in Hangzhou has two campuses. One is in the city center, near West Lake, and a new larger campus is in the outskirts. The presence of the architect Wang Shu is ubiquitous on the new campus: most of its buildings were designed by him. When we started on this work, he had not yet received the 2012 Pritzker Prize. The help that we received from both of him and his architect wife Lu Wenyu during the early stages of our work – and even today -, were and continue to be fundamental.
 © Fernando Guerra | FG+SG
费尔南多·格拉
巨大的CAA藏品,以及最近从包豪斯学校购买的大量原始物品,促使建立永久藏品博物馆以及其他作品和临时展览的想法。除了一些特殊的特征外,我们还得到了一份有特色的博物馆简介。这个巨大的校园已经几乎人满为患了。在这个不断扩大的地区,在两条主要道路的交汇处,东南边缘仍然只有一个区域可供使用。现有土地呈三角形,具有城市和环境性质的规划限制,这决定了建筑物的可能足迹和体积。
The huge CAA collection and its recent acquisition of a large set of originals items from the Bauhaus School prompted the idea of a museum for the permanent collection along with other works and temporary exhibitions. We were given a characteristic museum brief, apart from some specific features. The huge campus was already nearly fully occupied. There was only one area still available on the south-eastern edge, at the intersection of two major roads in this expanding area. The available land has a triangular shape, with the planning restrictions of an urban and environmental nature that defined the building’s possible footprint and volume.
The huge CAA collection and its recent acquisition of a large set of originals items from the Bauhaus School prompted the idea of a museum for the permanent collection along with other works and temporary exhibitions. We were given a characteristic museum brief, apart from some specific features. The huge campus was already nearly fully occupied. There was only one area still available on the south-eastern edge, at the intersection of two major roads in this expanding area. The available land has a triangular shape, with the planning restrictions of an urban and environmental nature that defined the building’s possible footprint and volume.
 © Fernando Guerra | FG+SG
费尔南多·格拉
 © Fernando Guerra | FG+SG
费尔南多·格拉
内部设计旨在方便游客畅顺流动,并灵活使用空间。作为一所艺术学院,它的主要目的是展示学生和教师使用的各种活动、语言和技巧的结果,以及接待客人。地下室计划容纳技术区、档案馆、服务区和一家咖啡馆,直接连接到大楼中心的一个三角形庭院。在它上面,底层包括入口,公共和休息区,分布,临时展厅和礼堂。一个阁楼水平允许流通,并有一个斜坡连接到屋顶花园以上的东面体积。
The internal layout seeks to facilitate smooth visitor flow and flexibility in the use of spaces. Being an art academy, its main purpose will be to display the results of different activities, languages, and techniques deployed by students and teachers, as well as to receive guests. The basement is planned to house the technical areas, archives, service areas, and a café connected directly to a triangular courtyard in the center f the building. Above it, the ground floor contains the entrance, public and rest areas, distributions, temporary exhibition halls, and auditoriums. A mezzanine level permits circulation and a ramp link to the roof garden above the east-facing volume.
The internal layout seeks to facilitate smooth visitor flow and flexibility in the use of spaces. Being an art academy, its main purpose will be to display the results of different activities, languages, and techniques deployed by students and teachers, as well as to receive guests. The basement is planned to house the technical areas, archives, service areas, and a café connected directly to a triangular courtyard in the center f the building. Above it, the ground floor contains the entrance, public and rest areas, distributions, temporary exhibition halls, and auditoriums. A mezzanine level permits circulation and a ramp link to the roof garden above the east-facing volume.
 © Fernando Guerra | FG+SG
费尔南多·格拉
 First Floor Plan
一层平面图
 © Fernando Guerra | FG+SG
费尔南多·格拉
这本书的顶层是鲍豪斯藏品的永久展览。行政区域、年轻艺术家的工作坊以及一些基础设施都位于朝南的上层。来自印度的红色阿格拉砂岩将定义体积和外部包层。一些飞机,特别是三角形体积内的飞机,将被白色大理石覆盖。框架将采用铝/木结构,白色混凝土的独立体积,垂直插入南部边界,将用作普通公众的入口处。工程将在短期内动工。
The top floor of this volume is for the permanent exhibition of the Bauhaus collection. The administration areas, workshops for young artists and also some of the infrastructure are on the south-facing upper floors. Red Agra sandstone from India will define the volumes and the exterior cladding. Some of the planes, especially inside the triangular volume, will be clad with white marble. The frames will be in be aluminum/wood.  A free-standing volume in white concrete, inserted perpendicularly to the southern boundary, will be used as an entrance of the general public. Construction will begin shortly.
The top floor of this volume is for the permanent exhibition of the Bauhaus collection. The administration areas, workshops for young artists and also some of the infrastructure are on the south-facing upper floors. Red Agra sandstone from India will define the volumes and the exterior cladding. Some of the planes, especially inside the triangular volume, will be clad with white marble. The frames will be in be aluminum/wood.  A free-standing volume in white concrete, inserted perpendicularly to the southern boundary, will be used as an entrance of the general public. Construction will begin shortly.
 © Fernando Guerra | FG+SG
费尔南多·格拉
 Sections A and B
A和B节
 © Fernando Guerra | FG+SG
费尔南多·格拉
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Carlos Castanheira, Álvaro Siza
Location Hangzhou, Zhejiang, China
Portugal Office CC&CB, Arquitectos
Principal in Charge Pedro Carvalho
Local Office The Design Institute of Landscape & Architecture, China Academy of Art
Architecture Liu Ke, Zhao Yaunpeng, Jiang Weihua
Area 16000.0 m2
Project Year 2018
Photographs Fernando Guerra | FG+SG
Category Museum

                    

举报

张佳玮

什么也没写

1789 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    右键保存、高清大图仅支持VIP会员
    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    名师作品集【专享】
    全网名师最多、更新最快、作品最全
    作品库【无限查阅、一键下载】
    全球最大室内作品库,超33万部
    精品资料【下载】
    全年精品资料更新超1000部
    灵感搜索【原图下载】
    中文搜索全球顶尖案例灵感图
    学习【特惠】
    所有听书免费、课程特价
    设计师生活馆【内购价】
    5大电商平台官方合作,专享内购价
    CAD库【模型下载】
    cad单体模型库精准搜索查找下载
    免广告打扰【屏蔽】
    屏蔽全站广告,享受纯净体验
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年