Thais Apartment INÁ Arquitetura

2018-11-13 16:00
 © Maíra Acayaba
c.Maíra Acayaba
建筑师提供的文字说明。泰国的公寓是在圣保罗最大的大道之一,7月9日,在圣保罗最大的大道之一的一个旧公寓的翻新,来容纳一个刚搬回城里的年轻单身男子,喜欢做饭,还有人。该建筑建于20世纪50年代,对Paulista是该州最重要的大道之一,它在设计理念中与重新分配房间、优先考虑社会领域以及在设计中采用更干净和更现代的方法相比,具有重要的意义。随着客厅的扩建,加上额外的卧室和厨房,整个社会的面积已完全翻新,为泰国人提供了更多的空间来接待所有他喜欢的人,而且仍然能够围绕着他的需求,以流体方式更好地满足他的需求。
Text description provided by the architects. Thai’s apartment was a renovation of an old apartment in one of São Paulo’s biggest avenues, 9 de Julho, to house a young single man who just moved back into the city and loves cooking and having people over. The building was built around the 1950s and has a privilegie view to Paulista, one of the most important avenue of the state, which had an important part in the design concept alongside the redistribution of the rooms, prioritizing the social areas and the renovation for a cleaner and more contemporary approach in the design. With the expansion of the living room by joining the extra bedroom and kitchen, the social area was completely renovated making a lot more space for Thai to host all the people he’d like and still be able to switch the layout around to better suit his needs in a fluid manner.
Text description provided by the architects. Thai’s apartment was a renovation of an old apartment in one of São Paulo’s biggest avenues, 9 de Julho, to house a young single man who just moved back into the city and loves cooking and having people over. The building was built around the 1950s and has a privilegie view to Paulista, one of the most important avenue of the state, which had an important part in the design concept alongside the redistribution of the rooms, prioritizing the social areas and the renovation for a cleaner and more contemporary approach in the design. With the expansion of the living room by joining the extra bedroom and kitchen, the social area was completely renovated making a lot more space for Thai to host all the people he’d like and still be able to switch the layout around to better suit his needs in a fluid manner.
设计的最后部分是以简单和保持最初使用的材料的真实方面为先导的,例如梁和柱子的混凝土,被地毯地板覆盖多年后重新装饰的木地板,甚至恢复原来的木制窗框。为了使城市天际线成为设计理念的中心,并尽可能保持天花板的清洁,所有的照明工作都是通过与墙壁和家具集成在一起的幕墙和光带间接完成的。厨房也进行了彻底的改造:从黑色花岗岩台面开始,宽度超过一米,这限制了房间,并为烹饪各种食物提供了充足的工作空间。白色的聚氨酯地板在视觉上和白色的墙壁混合在一起,产生了更暗的橱柜和隔开洗衣区域的玻璃板的黑色钢框架。
The finishings touches of the design are led by simplicity and keeping the true aspects of the materials originally used, such as the concrete of the beams and pillars, the parquet wooden floor that was restaured after being covered by carpet flooring for years, and even the restauration of the original wooden window frames. For making the city skyline the center of the design concept and keeping the ceiling as clean as possible, all lighting work was done indirectly by sconces and light strips integrated to the walls and furniture. The kitchen also went through a complete renovation: starting by the dark granite countertop with over one meter of width that limits the room and allows plenty of working space for cooking all kinds of food, comfortably. The white polyurethane floor gets mixed visually with the white walls and brings out the darker cabinets and black steelframe of the glass pannel that separates the laundry area.
The finishings touches of the design are led by simplicity and keeping the true aspects of the materials originally used, such as the concrete of the beams and pillars, the parquet wooden floor that was restaured after being covered by carpet flooring for years, and even the restauration of the original wooden window frames. For making the city skyline the center of the design concept and keeping the ceiling as clean as possible, all lighting work was done indirectly by sconces and light strips integrated to the walls and furniture. The kitchen also went through a complete renovation: starting by the dark granite countertop with over one meter of width that limits the room and allows plenty of working space for cooking all kinds of food, comfortably. The white polyurethane floor gets mixed visually with the white walls and brings out the darker cabinets and black steelframe of the glass pannel that separates the laundry area.
 © Maíra Acayaba
c.Maíra Acayaba
 © Maíra Acayaba
c.Maíra Acayaba
除了被拆除的墙壁外,厕所被改建成可以进入起居区的门,而不是厨房的门。该空间是由充满活力的蓝色油漆和间接照明,作为其余的公寓。苏伊特的浴室也被重新装修。保留了其他潮湿地区的黑白色调,利用房间的大小,不仅使它发挥功能,而且使之成为一个放松的地方,在淋浴区域内有两个天花板淋浴和一个大理石座椅。翻修工作在几个月内就完成了,泰人搬进了他的新家,那里提供了更多的功能,实际上也转化了他的个性和生活方式,这样他就可以享受他在这座城市的新开始,以及从他的新公寓看到的美丽景色。
Besides the demolished walls, the toilet was remodeled to have its door to the living areas instead of the kitchen. The space was brought to life by a vibrant blue paint and indirect lighting as the rest of the apartment. The suíte’s bathroom was also redone. Keeping the black and white color scheme of the other wet areas, the size of the room was exploited for making it not only functional but a place for relaxation, with two ceiling-showers and a marble seat inside the shower area. The renovation was completed in a few months and Thai was able to move into his new home that presents a lot more functionality and actually translates his personality and lifestyle so he can enjoy his new begining in the city and the beautiful view from his new apartment.
Besides the demolished walls, the toilet was remodeled to have its door to the living areas instead of the kitchen. The space was brought to life by a vibrant blue paint and indirect lighting as the rest of the apartment. The suíte’s bathroom was also redone. Keeping the black and white color scheme of the other wet areas, the size of the room was exploited for making it not only functional but a place for relaxation, with two ceiling-showers and a marble seat inside the shower area. The renovation was completed in a few months and Thai was able to move into his new home that presents a lot more functionality and actually translates his personality and lifestyle so he can enjoy his new begining in the city and the beautiful view from his new apartment.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects INÁ Arquitetura
Location 9 de Julho, São Paulo - SP, Brazil
Authors Júlio Beraldo, Marcos Mendes, Karen Evangelisti
Architect in Charge Júlio Beraldo
Team Júlio Beraldo, Marcos Mendes, Karen Evangelisti, Roberta Zatz, Ricardo Froes
Area 90.0 m2
Project Year 2018
Photographs Maíra Acayaba
Category Apartment Interiors
Manufacturers Loading...

                    

举报

pure日月

什么也没写

1820 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    右键保存、高清大图仅支持VIP会员
    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    名师作品集【专享】
    全网名师最多、更新最快、作品最全
    作品库【无限查阅、一键下载】
    全球最大室内作品库,超33万部
    精品资料【下载】
    全年精品资料更新超1000部
    灵感搜索【原图下载】
    中文搜索全球顶尖案例灵感图
    学习【特惠】
    所有听书免费、课程特价
    设计师生活馆【内购价】
    5大电商平台官方合作,专享内购价
    CAD库【模型下载】
    cad单体模型库精准搜索查找下载
    免广告打扰【屏蔽】
    屏蔽全站广告,享受纯净体验
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年