Terrassenhaus Berlin Brandlhuber + Emde, Burlon + Muck Petzet

2018-12-07 02:00
架构师提供的文本描述。位于柏林-婚礼的多用途工作室和画廊建筑结合了不同的使用形式。虽然该地区没有约束力的土地使用计划,但1958年的一项规定只允许建造商业建筑。但同时,一项现行的祖父条款也确保该地区基本上仍然是一个住宅区。在这种情况下,特殊的地位允许建造一个新的建筑物,作为一个商业建筑,但在未来可能成为一个住宅场所。该项目与该地点的独特特性相结合。
Text description provided by the architects. Located in Berlin-Wedding, the multi-use atelier and gallery building combines different forms of usage.  Although the area has no binding land-use plan, a regulation from 1958 only permits the construction of commercial buildings. Yet at the same time, an ongoing grandfather clause also ensures that the area remains essentially a residential zone. In this context, the special status allows for a new building to be constructed, which serves as a commercial building but could become a residential site in the future. The project engages with the unique qualities of the location.
Text description provided by the architects. Located in Berlin-Wedding, the multi-use atelier and gallery building combines different forms of usage.  Although the area has no binding land-use plan, a regulation from 1958 only permits the construction of commercial buildings. Yet at the same time, an ongoing grandfather clause also ensures that the area remains essentially a residential zone. In this context, the special status allows for a new building to be constructed, which serves as a commercial building but could become a residential site in the future. The project engages with the unique qualities of the location.
 © Erica Overmeer
埃丽卡·欧弗梅尔
 
 © Erica Overmeer
埃丽卡·欧弗梅尔
这座建筑旨在引发毗邻建筑的类型学更新:一个典型的1900年代住宅和一个攀岩大厅。该地点面向郊区铁路轨道,向南提供广阔的视野。这座建筑的楼层参差不齐,形成了锯齿状的形状,每层都有6米深的露台,底层有一个最大的半公共空间,否则就会被封闭。将较低的楼层向南移动,形成了一条7.50米深的有盖人行道,在底层的画廊空间前充当一个半公共广场。
The building aims to provoke a typological update of the adjoining buildings: a typical 1900’s dwelling and a climbing hall. The site faces onto the suburban railway track, offering a wide view towards the south. The building’s levels are staggered, creating a ziggurat-like shape with six metre deep terraces on each floor and a maximized semi-public space in the ground floor, which otherwise would have been sealed off. Shifting the lower floors to the south creates a 7.50 metre deep covered sidewalk that functions as a semi-public plaza in front of the gallery space on the ground floor.
The building aims to provoke a typological update of the adjoining buildings: a typical 1900’s dwelling and a climbing hall. The site faces onto the suburban railway track, offering a wide view towards the south. The building’s levels are staggered, creating a ziggurat-like shape with six metre deep terraces on each floor and a maximized semi-public space in the ground floor, which otherwise would have been sealed off. Shifting the lower floors to the south creates a 7.50 metre deep covered sidewalk that functions as a semi-public plaza in front of the gallery space on the ground floor.
 © Erica Overmeer
埃丽卡·欧弗梅尔
这些单位的深度从地面26米到最高层11米不等。在这个意义上,单位的程序是对的地板深度和随后的光量。后面的两个外部楼梯通过露台将不同楼层连接起来,目的是让用户更普遍和更公开地使用外部空间,从而形成共享的公共屋顶空间。屋顶和露台都没有额外的排水。因此,所有的表面都会轻微倾斜,像瀑布一样将水排到花园里。完全建立在混凝土,外部和内部空间被认为是相同的,使用户打开他们的公寓通过天花板-高门走向露台。
The depth of the units varies from 26 metres at ground level to 11 metres at the highest level. In this sense, the program of the units is aligned with the floor depth and subsequently the amount of light. Two external staircases at the back connect the different floors via the terraces, aiming for a more common and public use of the exterior spaces by the users, leading to a shared public roof space. Neither roof nor patios have extra drainage. Therefore, all surfaces are slightly tilted to drain the water like a cascade onto the garden. Built entirely in concrete, exterior and interior spaces are perceived alike, enabling the users to open their apartments through ceiling-high doors towards the terraces.
The depth of the units varies from 26 metres at ground level to 11 metres at the highest level. In this sense, the program of the units is aligned with the floor depth and subsequently the amount of light. Two external staircases at the back connect the different floors via the terraces, aiming for a more common and public use of the exterior spaces by the users, leading to a shared public roof space. Neither roof nor patios have extra drainage. Therefore, all surfaces are slightly tilted to drain the water like a cascade onto the garden. Built entirely in concrete, exterior and interior spaces are perceived alike, enabling the users to open their apartments through ceiling-high doors towards the terraces.
 © Erica Overmeer
埃丽卡·欧弗梅尔
符合标准遵循不确定的逻辑:只有技术连接和卫生设施是预先安装的。后者是两个混凝土核心的一部分,这两个核心也容纳电梯,从地面到屋顶,以及所有的技术服务。5.7米的台阶轮廓创造了不同大小的单位。除了画廊,大楼里还有一个有会议室、可出租办公室、艺术家住所和工作室的合作空间。
The fit-out standard follows the logic of indeterminacy: only the technical connections and sanitary facilities are pre-installed. The latter is part of the two concrete cores, which also house the elevators, reaching from the ground level to the roof top, as well as all technical services. The 5.7 metre stepped profile creates units of different sizes. Besides the gallery, a co-working space with meeting rooms, rentable offices, an artist’s residence and ateliers are in the building.
The fit-out standard follows the logic of indeterminacy: only the technical connections and sanitary facilities are pre-installed. The latter is part of the two concrete cores, which also house the elevators, reaching from the ground level to the roof top, as well as all technical services. The 5.7 metre stepped profile creates units of different sizes. Besides the gallery, a co-working space with meeting rooms, rentable offices, an artist’s residence and ateliers are in the building.
 © Erica Overmeer
埃丽卡·欧弗梅尔
 Isometric view

                            
 © Erica Overmeer
埃丽卡·欧弗梅尔
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Brandlhuber, Emde, Burlon, Muck Petzet
Location Berlin, Germany
Design Team Luise Angelmaier, Sarina Arnold, Pierre Alexandre Bardat, Tünde Bognar, Romina Falk, Ilaria Giacomini, Tobias Hönig, Korbinian Luderböck, Callum McGregor, Martha Michalski, Birgit Müller, Alexine Sammut, Eva Sievert Asmussen, Markus Rampl, Christian Rapp, Javiera Sanhueza, Naomi Steinhagen, Tareq Tamimi, Eugenio Thiella, Duy An Tran, Jacopo Vantini, Lukas Vögel, Marco Wagner, Wolfram Winter, Ksenija Zdesar, Natalia Zhukova
Area 3396.0 m2
Project Year 2018
Photographs Erica Overmeer
Category Gallery

                    

举报

鲁引弓

什么也没写

1844 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    右键保存、高清大图仅支持VIP会员
    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    名师作品集【专享】
    全网名师最多、更新最快、作品最全
    作品库【无限查阅、一键下载】
    全球最大室内作品库,超33万部
    精品资料【下载】
    全年精品资料更新超1000部
    灵感搜索【原图下载】
    中文搜索全球顶尖案例灵感图
    学习【特惠】
    所有听书免费、课程特价
    设计师生活馆【内购价】
    5大电商平台官方合作,专享内购价
    CAD库【模型下载】
    cad单体模型库精准搜索查找下载
    免广告打扰【屏蔽】
    屏蔽全站广告,享受纯净体验
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年