Nivezé House Michel Prégardien Architecture

2018-12-11 02:00
架构师提供的文本描述。位于一个农村实体的郊区,这个单一的家庭住宅在当代语言中整合了这个语言的类型代码:垂直的体积与街道直接接触,简单的体积,从街道回来的入口庭院,天然的和原材料。
Text description provided by the architects. Located on the outskirts of a rural entity, this single-family dwelling integrates in a contemporary language the typological codes of this one: perpendicular volume in direct contact with the street, simple volumes, entrance courtyard set back from the street, natural  and raw material.
Text description provided by the architects. Located on the outskirts of a rural entity, this single-family dwelling integrates in a contemporary language the typological codes of this one: perpendicular volume in direct contact with the street, simple volumes, entrance courtyard set back from the street, natural  and raw material.
 © Defourny Samuel
C.Defourny Samuel
土地的小坡度由一组楼梯和室外露台结合起来,将空间设置在原来的位置上,并创造了一个复杂的建筑长廊,逐渐将游客带入由混凝土和木材组成的横梁和柱子的夹杂之中。
The slight slope of the land is integrated by a set of stairs and outdoor terraces, setting the volume in its place and creating a complex architectural promenade that gradually takes the visitor into a tangle of beams and columns made of concrete and wood.
The slight slope of the land is integrated by a set of stairs and outdoor terraces, setting the volume in its place and creating a complex architectural promenade that gradually takes the visitor into a tangle of beams and columns made of concrete and wood.
 © Defourny Samuel
C.Defourny Samuel
 © Defourny Samuel
C.Defourny Samuel
因此,过去表面上简单的外部构成,内部空间揭示了他们所有的模糊性:同时充分接触到外部,但有系统地受到柱,有限的视角,建立群众…。创造了室内单元的感觉。这个单位是进一步增加的主楼梯和开放的走道,跨越两个部分的体积,并提供空间之间的连续性,不同的空间,他们不断的物质存在。
Thus, past the apparent simplicity of the exterior composition, the interior spaces reveal all their ambiguities: at the same time fully in contact with the outside but systematically hampered by columns, limited perspectives, built masses ... that create a feeling of indoor unit. This unit is further increased by the main staircase and openwork walkways that cross the two parts of the volumes and provide spatial continuity between the different spaces by their continuous material presence.
Thus, past the apparent simplicity of the exterior composition, the interior spaces reveal all their ambiguities: at the same time fully in contact with the outside but systematically hampered by columns, limited perspectives, built masses ... that create a feeling of indoor unit. This unit is further increased by the main staircase and openwork walkways that cross the two parts of the volumes and provide spatial continuity between the different spaces by their continuous material presence.
 Ground floor plan

                            
 © Defourny Samuel
C.Defourny Samuel
 First floor plan
一楼平面图
这种构图的结果是一个不断变化的家(光,视角,感觉.)为这些居民提供日常生活环境的更新。
The result of this composition is a constantly changing home (light, perspective, feeling ...) offering these inhabitants a daily renewal of their living environment.
The result of this composition is a constantly changing home (light, perspective, feeling ...) offering these inhabitants a daily renewal of their living environment.
 © Defourny Samuel
C.Defourny Samuel
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

                    

举报

pure日月

什么也没写

1820 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    右键保存、高清大图仅支持VIP会员
    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    名师作品集【专享】
    全网名师最多、更新最快、作品最全
    作品库【无限查阅、一键下载】
    全球最大室内作品库,超33万部
    精品资料【下载】
    全年精品资料更新超1000部
    灵感搜索【原图下载】
    中文搜索全球顶尖案例灵感图
    学习【特惠】
    所有听书免费、课程特价
    设计师生活馆【内购价】
    5大电商平台官方合作,专享内购价
    CAD库【模型下载】
    cad单体模型库精准搜索查找下载
    免广告打扰【屏蔽】
    屏蔽全站广告,享受纯净体验
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年