Blue House BETA office for architecture and the city

2018-12-18 03:00
建筑师提供的文字说明。蓝色的房子不是很有礼貌的:它是超个人的表达。在伊夫·克莱因(YvesKleinBlue)中封装了这两个问题,并赞美构建IT-您自己的架构。
Text description provided by the architects. Blue House is not polite: it is an expression of the hyper-personal. Enveloped in Yves Klein Blue it both questions and celebrates Build-It-Yourself architecture.
Text description provided by the architects. Blue House is not polite: it is an expression of the hyper-personal. Enveloped in Yves Klein Blue it both questions and celebrates Build-It-Yourself architecture.
 © Marcel van der Burg
马塞尔·范德伯格
就像在经济衰退期间启动的许多开发项目一样,Buikslterham的布朗菲尔德重建项目是由BIY(BIY)地块启动的。这种形式的城市发展导致在房屋类型学的实验。个人在空间组织中的喜好使他们的道路外观,导致折中街景。“蓝屋”是一个实验,是对这种情况的敬意,同时也是对它的批评。
As with many developments initiated during the economic recession, the brownfield redevelopment of Buiksloterham was kickstarted by Build-it-Yourself (BIY) plots. This form of urban development leads to experimentation in the house typology. Personal preferences in spatial organization make their way to the façades, resulting in eclectic streetscapes. Blue House is an experiment, paying homage to this condition and at the same time criticizing it.
As with many developments initiated during the economic recession, the brownfield redevelopment of Buiksloterham was kickstarted by Build-it-Yourself (BIY) plots. This form of urban development leads to experimentation in the house typology. Personal preferences in spatial organization make their way to the façades, resulting in eclectic streetscapes. Blue House is an experiment, paying homage to this condition and at the same time criticizing it.
 © Marcel van der Burg
马塞尔·范德伯格
蓝色房子颂扬个性,不可否认地反映了客户的五颜六色的个性。为了适应企业生活和家庭生活的结合,这座房子坐落在办公室的顶上。一个雕塑的主要起居空间,从上方的交通和级联进入花园,创造了一个强烈的视觉联系,与户外从各个层面。对立面的大开口平衡自然光,而空间是由厨房和楼梯的可塑性形成的。除了触觉钢栏杆,所有表面都是非物质化和人工的。
Blue House celebrates individuality and undeniably reflects the clients’ colorful personalities. Tailored to the combination of entrepreneurial and family life, the house sits on top of the office. A sculptural main living space starts out raised above passing traffic and cascades down into the garden, creating a strong visual connection with the outdoors from every level. Large openings in opposite façades balance natural light, while the space is formed by the plasticity of kitchen and staircase. Apart from the haptic steel railings, all surfaces are dematerialized and artificial.
Blue House celebrates individuality and undeniably reflects the clients’ colorful personalities. Tailored to the combination of entrepreneurial and family life, the house sits on top of the office. A sculptural main living space starts out raised above passing traffic and cascades down into the garden, creating a strong visual connection with the outdoors from every level. Large openings in opposite façades balance natural light, while the space is formed by the plasticity of kitchen and staircase. Apart from the haptic steel railings, all surfaces are dematerialized and artificial.
 
 © Marcel van der Burg
马塞尔·范德伯格
 Section Scheme
分段计划
虽然蓝房子反映了超个人,但它缺少许多正式的房子特征:它甚至试图扰乱一个典型家的形象。它的重要性及其空间特征类似于公共建筑,而非国内内部。在伊夫斯克莱恩的蓝色和装饰有比喻的组合物。房子的模糊性是故意的:它想站在它的软色调的邻居之间还是想消失吗?
While Blue House reflects the hyper-personal, it lacks many formal characteristics of a house: it even seeks to disturb the image of a typical home. Its materiality and its spatial characteristics resemble those of a public building rather than a domestic interior. The façades are enveloped in Yves Klein Blue and adorned with figurative compositions. The house is deliberate in its ambiguity: does it want to stand out between its soft-toned neighbors or does it want to vanish?
While Blue House reflects the hyper-personal, it lacks many formal characteristics of a house: it even seeks to disturb the image of a typical home. Its materiality and its spatial characteristics resemble those of a public building rather than a domestic interior. The façades are enveloped in Yves Klein Blue and adorned with figurative compositions. The house is deliberate in its ambiguity: does it want to stand out between its soft-toned neighbors or does it want to vanish?
 © Marcel van der Burg
马塞尔·范德伯格
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects BETA office for architecture and the city
Location Amsterdam, The Netherlands
Lead Architects Evert Klinkenberg, Auguste van Oppen
Area 264.0 m2
Project Year 2017
Photographs Marcel van der Burg, BETA
Category Houses
Manufacturers Loading...

                    

举报

阿达

什么也没写

1774 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    右键保存、高清大图仅支持VIP会员
    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    名师作品集【专享】
    全网名师最多、更新最快、作品最全
    作品库【无限查阅、一键下载】
    全球最大室内作品库,超33万部
    精品资料【下载】
    全年精品资料更新超1000部
    灵感搜索【原图下载】
    中文搜索全球顶尖案例灵感图
    学习【特惠】
    所有听书免费、课程特价
    设计师生活馆【内购价】
    5大电商平台官方合作,专享内购价
    CAD库【模型下载】
    cad单体模型库精准搜索查找下载
    免广告打扰【屏蔽】
    屏蔽全站广告,享受纯净体验
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年