Courtyards Villa Maena Architects

2018-12-23 23:00
 © Negar Yaghmaian - Pegah Abdolahian
c Negar YaghMaian-Pagah Abdolahian
架构师提供的文本描述。将四合院改造成城市街区的有限公寓,迫使城市居民到农村避难,以摆脱城市生活中的日常困难。长期以来,伊朗北部城市的城镇别墅为城市逃犯创造了不同的生活可能性。然而,豪华陈规定型观念和市政法规的发展,另一方面,庭院已成为装饰性的,甚至只是一个停车场,而这些空间可以成为家庭日常活动的基础和自然。
Text description provided by the architects. Converting courtyard houses into limited apartments of urban blocks has forced city residents to take refuge in the countryside in order to escape from the daily difficulties of urban life. For a long time, the town villas of the Northern cities of Iran have created different life possibilities for urban fugitives. However, the growth of the luxurious stereotypes, on one hand, and municipalities regulations, on the other hand, courtyards have become decorative or even just a parking area, while these spaces could be the basis for the daily activities of the family along with nature.
Text description provided by the architects. Converting courtyard houses into limited apartments of urban blocks has forced city residents to take refuge in the countryside in order to escape from the daily difficulties of urban life. For a long time, the town villas of the Northern cities of Iran have created different life possibilities for urban fugitives. However, the growth of the luxurious stereotypes, on one hand, and municipalities regulations, on the other hand, courtyards have become decorative or even just a parking area, while these spaces could be the basis for the daily activities of the family along with nature.
 © Negar Yaghmaian - Pegah Abdolahian
c Negar YaghMaian-Pagah Abdolahian
 Ground and First Floor Plans
地面和第一层平面图
 © Negar Yaghmaian - Pegah Abdolahian
c Negar YaghMaian-Pagah Abdolahian
该项目的主要挑战是改变传统的别墅趋势,通过形成相邻的同等价值的开放和封闭空间,最大限度地利用土地和现有自然。这个项目的主要思想是用充满活力的庭院取代装饰庭院图案,这些庭院与房子的私人和公共区域相连。实现这一理念的庭院,作为一个流动的有机体与整体砖结构,填补了所有的空白,从而改变了居民的生活水平。
The main Challenge of this project was to shift this conventional trend of villas and, to maximize the use of land and existing nature by forming adjacent open and closed spaces of equal values. The main idea behind this project was the replacement of decorative courtyard pattern with the vibrant courtyards connected to the private and public zones of the house. Realizing this idea, the open spaces of the courtyards, as a fluid organism with integrated brickwork, have filled all the empty spaces and consequently changed living standards of the inhabitants.
The main Challenge of this project was to shift this conventional trend of villas and, to maximize the use of land and existing nature by forming adjacent open and closed spaces of equal values. The main idea behind this project was the replacement of decorative courtyard pattern with the vibrant courtyards connected to the private and public zones of the house. Realizing this idea, the open spaces of the courtyards, as a fluid organism with integrated brickwork, have filled all the empty spaces and consequently changed living standards of the inhabitants.
 Section B - Daylight Diagram
B节-日照图
该策略已导致开放空间的不同内部和外部层。这些空间包括前场、中场、内场、后院和上场。此外,客户的偏好是通过将公共空间移动到顶层的公共空间和计划的南北方向实现的主空间直接查看附近的公园旧树。
This Strategy has led to the different interior and exterior layers of the open spaces. These spaces include the front yard, the middle yard, the interior yard, the backyard, and the up yard. Besides, the client's preference was a direct view of the nearby park old tree from the main spaces which fulfilled by shifting the public space to the top floor and the North-South orientation of the plan.
This Strategy has led to the different interior and exterior layers of the open spaces. These spaces include the front yard, the middle yard, the interior yard, the backyard, and the up yard. Besides, the client's preference was a direct view of the nearby park old tree from the main spaces which fulfilled by shifting the public space to the top floor and the North-South orientation of the plan.
 © Negar Yaghmaian - Pegah Abdolahian
c Negar YaghMaian-Pagah Abdolahian
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Maena Architects
Location Salman Shahr, Iran
Lead Architects Honey Arjomandi- Mohammad Mahdi Shabani
Design Team Fereshteh Mazaheri
Area 350.0 m2
Project Year 2017
Photographs Negar Yaghmaian - Pegah Abdolahian
Category Houses
Manufacturers Loading...

                    

举报

新经典

什么也没写

1897 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    如室小店(享受进货价购买权)
    全网商品享受如室平台进货价购买权
    1对1查询全网主流正品平台最低进货价
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年