Fraião House TRAMA arquitetos

2018-12-23 13:00
架构师提供的文本描述。位于布拉加(Braga)的Frai o House是一个项目,建于两层楼,呈“V”字形,是为了利用城市的优越景观而设计的。这座房子坐落在一个人口稠密的山坡上,有着独特的房子和极好的阳光照射,提供了对风景的非凡的一瞥,构成了一个迷人的形象。关键问题之一是创造一个流动和渗透的住房概念,而不失去隐私。出于这一原因,它开发了一个中心机构,以容纳社会领域,并为更多的私人功能,创造了一个“V”形状,手臂集中在城市的景观。
Text description provided by the architects. The Fraião house, located in Braga, is a project set up on two floors in a "V" shape, that was conceived to take advantage of the privileged views over the city. The house lies on a densely populated hillside with unique houses and an excellent sun exposure, providing an extraordinary glimpse into the landscape, composing a mesmerizing image. One of the key concerns was to create a fluid and permeable housing concept, without the loss of privacy. For that reason, it was developed a central body to host the social area, and two rows for the more private functions, creating a "V" shape with arms focusing the sights over the city.
Text description provided by the architects. The Fraião house, located in Braga, is a project set up on two floors in a "V" shape, that was conceived to take advantage of the privileged views over the city. The house lies on a densely populated hillside with unique houses and an excellent sun exposure, providing an extraordinary glimpse into the landscape, composing a mesmerizing image. One of the key concerns was to create a fluid and permeable housing concept, without the loss of privacy. For that reason, it was developed a central body to host the social area, and two rows for the more private functions, creating a "V" shape with arms focusing the sights over the city.
 © João Morgado
·若昂·莫尔加多
 Ground Floor Plan

                            
 © João Morgado
·若昂·莫尔加多
由于场地的坡度,房屋被开发为在街道高度处与下层相连,在那里起居室完全与花园和游泳池相连。这允许创建一个非常谨慎的入口,能快速进入一楼,而不证明构成房子的930.00平方米。主要的想法是开发一个项目,当客户穿过房子时,可以触发情绪,在每个时刻提供新的兴趣点和舒适的感觉。
Due to the site’s slope, the house was developed to articulate an entry floor at street level with a lower floor, where the living room connects entirely with the garden and the swimming pool. That has allowed creating a very discreet entrance with a fast access to the ground floor, without evidencing the 930.00 square meters that form the house. The main idea was to develop a project that can trigger emotions as the client walks through the house, providing in each moment new points of interest and comfort sensation.
Due to the site’s slope, the house was developed to articulate an entry floor at street level with a lower floor, where the living room connects entirely with the garden and the swimming pool. That has allowed creating a very discreet entrance with a fast access to the ground floor, without evidencing the 930.00 square meters that form the house. The main idea was to develop a project that can trigger emotions as the client walks through the house, providing in each moment new points of interest and comfort sensation.
 © João Morgado
·若昂·莫尔加多
正门是通过一个门廊完成的,在这个门廊里,有一个大窗户,可以通过大的双高区域窥见房子的内部,展示下一层的起居室和城市的景色。一个人一进入房子,双高区域的玻璃立面提供了一个美妙的感觉,规模的体积,标志着建筑细节和装饰件与独特的设计。一个优美的螺旋楼梯带我们进入一楼,站在广阔的双高地区。
The main entrance is done through a porch, in which a large window, allows to take a glimpse on the interior of the house, through the large double height area, displaying the living room in the lower floor and the view over the city. As soon as one enters the house, the double height area with glass facade provides a wonderful perception on the scale of the volume, marked by architectural details and decorative pieces with a unique design. A scenic spiral staircase takes us into the ground floor, standing out in the vastness of the double height area.
The main entrance is done through a porch, in which a large window, allows to take a glimpse on the interior of the house, through the large double height area, displaying the living room in the lower floor and the view over the city. As soon as one enters the house, the double height area with glass facade provides a wonderful perception on the scale of the volume, marked by architectural details and decorative pieces with a unique design. A scenic spiral staircase takes us into the ground floor, standing out in the vastness of the double height area.
 © João Morgado
·若昂·莫尔加多
汽车是客户最大的爱好之一,拥有一个庞大的私人收藏,这被认为是一个重要的特点,在项目中探索。为了容纳这些车辆,它在上层建立了一个车库,侵入了社会空间。从客厅的任何地方都可以看到,在透明玻璃中的那一卷,为展示这些收藏品提供了一个橱窗。
Cars are one of the client's greatest passions, owning a vast private collection, that was considered an important feature to explore in the project. To host those vehicles, it was created a garage volume in the upper floor, that invades the social space. That volume, in the see-through glass, is visible from any part of the living room, providing a showcase to display that collection.
Cars are one of the client's greatest passions, owning a vast private collection, that was considered an important feature to explore in the project. To host those vehicles, it was created a garage volume in the upper floor, that invades the social space. That volume, in the see-through glass, is visible from any part of the living room, providing a showcase to display that collection.
 © João Morgado
·若昂·莫尔加多
这所房子所用的材料由于其低的维修性和耐久性而被选择。体积基础是混凝土,由水平木板形成。暴露的混凝土与木色调形成鲜明对比,这种材料被用作与粗壮的混凝土质量相反的负值。容量、功能和材料被结合在一起,以创造一个舒适的环境,同时也是一种伟大的感觉,仔细探索房子的每一个细节。
The materials used in the house have been chosen because of their low maintenance and durability. The volumetric base is the concrete, formed with horizontal wooden slat. The exposed concrete contrasts with the wood tones, the material used as a negative in opposition to the brute concrete mass. Volumetry, functionality, and materials were combined in order to create a comfortable environment and at the same time a sense of greatness, exploring carefully every detail of the house.
The materials used in the house have been chosen because of their low maintenance and durability. The volumetric base is the concrete, formed with horizontal wooden slat. The exposed concrete contrasts with the wood tones, the material used as a negative in opposition to the brute concrete mass. Volumetry, functionality, and materials were combined in order to create a comfortable environment and at the same time a sense of greatness, exploring carefully every detail of the house.
 © João Morgado
·若昂·莫尔加多
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects TRAMA arquitetos
Location Braga, Portugal
Architect Bruno Leitão
Team Adriano Peixoto, André Machado, Ricardo Silva, Filipe Araújo, Mariana Morais, Diogo Marques, Catarina Silva, Miguel Mesquita
Area 930.0 m2
Project Year 2016
Photographs João Morgado
Category Houses

                    

举报

万物静默如初

什么也没写

1898 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年