House MC2 Gastón Castellano

2019-01-03 06:00
 © Gonzalo Viramonte
c Gonzalo Viramonte
架构师提供的文本描述。MC2住宅位于科尔多瓦市的南部,位于马场附近的住宅区内。它的过去,与马术活动有关,仍然是该地区的一个特点。
Text description provided by the architects. The house MC2 is located in the south of the city of Córdoba, within a residential neighborhood close to the racecourse. Its  past ,linked to the equestrian activity, is still a feature of the area.
Text description provided by the architects. The house MC2 is located in the south of the city of Córdoba, within a residential neighborhood close to the racecourse. Its  past ,linked to the equestrian activity, is still a feature of the area.
 © Gonzalo Viramonte
c Gonzalo Viramonte
 Programmatic scheme
方案方案
 © Gonzalo Viramonte
c Gonzalo Viramonte
一幅东西方向的地块,加上室内的一棵大胡桃树(原生树),是这栋房子的起点,这棵树是从零开始的,也就是决定这个项目的因素。所有的行动和干预措施都是以保护和保护它为基础的,关于胡桃树的主要挑战是制定一项广泛而复杂的方案,以不损害其完整性。
A plot with west – east orientation plus a large carob tree (  native tree ) in its interior were the starting points for this house, where the tree was from scratch , the element that conditioned  the project. All actions and interventions were based on its preservation and conservation. The main challenge, as regards the carob tree, was to develop   an extensive and complex program so as not to jeopardize its integrity.
A plot with west – east orientation plus a large carob tree (  native tree ) in its interior were the starting points for this house, where the tree was from scratch , the element that conditioned  the project. All actions and interventions were based on its preservation and conservation. The main challenge, as regards the carob tree, was to develop   an extensive and complex program so as not to jeopardize its integrity.
 © Gonzalo Viramonte
c Gonzalo Viramonte
一幅东西方向的地块,加上室内的一棵大胡桃树(原生树),是这栋房子的起点,这棵树是从零开始的,也就是决定这个项目的因素。所有行动和干预措施都是以保护和养护为基础的。关于胡桃树,主要的挑战是制定一个广泛而复杂的方案,以便不损害其完整性。
A plot with west – east orientation plus a large carob tree (  native tree ) in its interior were the starting points for this house, where the tree was from scratch , the element that conditioned  the project. All actions and interventions were based on its preservation and conservation. The main challenge, as regards the carob tree, was to develop   an extensive and complex program so as not to jeopardize its integrity.
A plot with west – east orientation plus a large carob tree (  native tree ) in its interior were the starting points for this house, where the tree was from scratch , the element that conditioned  the project. All actions and interventions were based on its preservation and conservation. The main challenge, as regards the carob tree, was to develop   an extensive and complex program so as not to jeopardize its integrity.
 © Gonzalo Viramonte
c Gonzalo Viramonte
为了达到上述目的,建筑线被移到树的后面。这所房子被分解成两大叠卷。地面上的第一卷,包含与街道平行的公共区域。服务区与其垂直于右面分界的墙壁上。第二卷,不包括私人区域,位于所有服务的顶层。同样,公共区域的透明度和开放性也是有意识地工作的,目的是从前面和后院提高地形的空间深度。其花园的绿色通过客厅、餐厅和画廊在视觉上连接起来,从而使胡桃树融入到这些环境的日常体验中。
To achieve the above, the building line was moved just behind the tree. The house was resolved into two large superimposed volumes. A first volume at the ground   level, containing the public area parallel to the street .The service area perpendicular to it on the dividing right wall. The second volume, exclusive of the private area, was located on the top floor of all the services. Likewise, the transparency and openness of the public area was conscienciously worked on, to enhance the spatial depth of the terrain both from the front and from the backyard. The green of its gardens was visually connected through the living room, the dining room and the gallery, thus allowing the incorporation of the carob tree in the daily experience of these environments.
To achieve the above, the building line was moved just behind the tree. The house was resolved into two large superimposed volumes. A first volume at the ground   level, containing the public area parallel to the street .The service area perpendicular to it on the dividing right wall. The second volume, exclusive of the private area, was located on the top floor of all the services. Likewise, the transparency and openness of the public area was conscienciously worked on, to enhance the spatial depth of the terrain both from the front and from the backyard. The green of its gardens was visually connected through the living room, the dining room and the gallery, thus allowing the incorporation of the carob tree in the daily experience of these environments.
 © Gonzalo Viramonte
c Gonzalo Viramonte
 Ground floor plan

                            
 © Gonzalo Viramonte
c Gonzalo Viramonte
在一般项目中,增加了一个专门为娱乐活动和葡萄酒储藏而设计的空间。它是在基底层充分发展的,从垂直环流的核心进入f。
To the general project a space designed especially for entertainment activities and wine storage, was  added . It was fully developed at basement level with access f from the core of vertical circulations.
To the general project a space designed especially for entertainment activities and wine storage, was  added . It was fully developed at basement level with access f from the core of vertical circulations.
 © Gonzalo Viramonte
c Gonzalo Viramonte
安全措施是一个关键的问题,因为房子位于一个开放的社区。因此,美学和正式决议至关重要。固定和移动的栏杆系统不仅起到威慑作用,而且作为这座房子的一个独特特征。
Safety measures were a key issue since the house is situated in an open neighborhood. Thus, aesthetics and formal resolutions were essential. The railing system both fixed and mobile ended up not only serving its deterrent purpose but also , as a unique feature of this house.
Safety measures were a key issue since the house is situated in an open neighborhood. Thus, aesthetics and formal resolutions were essential. The railing system both fixed and mobile ended up not only serving its deterrent purpose but also , as a unique feature of this house.
 © Gonzalo Viramonte
c Gonzalo Viramonte
在施工过程中,采用了抗震结构体系与中深井砌体沉降相结合的方法。最后,材料的选择既考虑了今后尽可能少的维修,又要在施工阶段及时优化完工。
For its construction, the combination of a system of anti – seismic structure was used together with supporting masonry settlements on wells of medium depth. Finally, the choice of materials was based on both the least possible maintenance in the future as well as to optimize the completions in time during the construction stage.
For its construction, the combination of a system of anti – seismic structure was used together with supporting masonry settlements on wells of medium depth. Finally, the choice of materials was based on both the least possible maintenance in the future as well as to optimize the completions in time during the construction stage.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Gastón Castellano
Location Córdoba, Argentina
Area 320.0 m2
Project Year 2018
Photographs Gonzalo Viramonte
Category Houses Interiors
Manufacturers Loading...

                    

举报

李蒙

什么也没写

1784 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    每日更新,已有百部精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年