YT House rear studio + AHO design studio

2019-01-07 21:00
 © Quang Dam
广坝
架构师提供的文本描述。YT房屋位于达克拉克西北相对平坦的平原上的一个小村庄,这个地区与柬埔寨领土接壤,这里的建筑由许多不同的地区混合而成,就像这里的大多数移民做新经济一样。我们提出了一个水平屋顶延伸沿土地,这构成了屋下的面积,以发挥房屋的功能。
Text description provided by the architects. YT house is located in a small village on a relatively flat plains northwest of Daklak, an area bordering on Cambodian territory, the architecture here is mixed by many different regions as most of the migrants here do the new-economy. We propose a horizontal roof stretches along the land, which forms the under-roof area for the functions of the house.
Text description provided by the architects. YT house is located in a small village on a relatively flat plains northwest of Daklak, an area bordering on Cambodian territory, the architecture here is mixed by many different regions as most of the migrants here do the new-economy. We propose a horizontal roof stretches along the land, which forms the under-roof area for the functions of the house.
 © Quang Dam
广坝
 Exploded Axonometry
爆炸轴测
 © Quang Dam
广坝
钢结构支撑系统在保证施工技术和缩短施工时间的基础上,起到了支撑屋面的作用,屋面就像漂浮在自然环境中一样。
With the basic structure to ensure the construction technique and shorten the construction time, the steel structural support system plays the role of supporting the roof, "the roof seems like floating in a natural context".
With the basic structure to ensure the construction technique and shorten the construction time, the steel structural support system plays the role of supporting the roof, "the roof seems like floating in a natural context".
 © Quang Dam
广坝
在屋檐下植入两块私人功能模块,一面是厨房和卫生间,另一边是两间卧室。这两个功能块的作用是双层墙与地板、屋顶和滑动门相结合,形成了房屋中心的公共空间。
Implanted under the roof two private function blocks at two gables, one side is kitchen and toilet, the other side is two bedrooms. These two functional blocks work as the double walls combined with the floor, the roof and the sliding doors form the common space at the center of the house.
Implanted under the roof two private function blocks at two gables, one side is kitchen and toilet, the other side is two bedrooms. These two functional blocks work as the double walls combined with the floor, the roof and the sliding doors form the common space at the center of the house.
 © Quang Dam
广坝
住宅中心公共空间的形成是一个多维的连接空间,一方面连接两个主要的功能块,另一方面连接外部和内部空间。“自然流经房屋”。私人空间延伸到屋顶的边界之外,为调节小气候和提高房主的体验而设计了一部分景观。
The formation of common space at the center of the house acts as a multi-dimensional connection space, on one hand, it connects two main functional blocks, on the other hand, it connects the external and internal spaces. "natural flowing through the house". Private spaces are stretched beyond the boundary of the roof, framing a part of the landscape to regulate the microclimate and enhance the homeowner experience.
The formation of common space at the center of the house acts as a multi-dimensional connection space, on one hand, it connects two main functional blocks, on the other hand, it connects the external and internal spaces. "natural flowing through the house". Private spaces are stretched beyond the boundary of the roof, framing a part of the landscape to regulate the microclimate and enhance the homeowner experience.
 
屋顶顶部明亮的缝隙由西北向东南延伸,起到了窗帘的作用,形成了餐厅和客厅的常规空间,这一空间将被一年中白天和季节的太阳显化系统所改变。我们想要建造这座房子,作为连接人与自然的一种手段。
The slot bright on the top of the roof spread along from the northwest to the southeast, work as a light curtain, it forms the conventional space for the dining room and living room, this space will be changed by the sun manifestation system of the day and seasons of the year. We want to create the house as a means of connecting people and nature.
The slot bright on the top of the roof spread along from the northwest to the southeast, work as a light curtain, it forms the conventional space for the dining room and living room, this space will be changed by the sun manifestation system of the day and seasons of the year. We want to create the house as a means of connecting people and nature.
 © Quang Dam
广坝
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects AHO design studio, rear studio
Location Vietnam
Lead Architects Ho Quoc Dan, Le Hoang Hieu
Design Team Nguyen Hoang Xuan, Lu Nguyen Y Xuan, Nguyen Anh Viet
Area 150.0 m2
Project Year 2018
Photographs Quang Dam
Category Houses
Manufacturers Loading...

                    

举报

张佳玮

什么也没写

1789 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    右键保存、高清大图仅支持VIP会员
    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    名师作品集【专享】
    全网名师最多、更新最快、作品最全
    作品库【无限查阅、一键下载】
    全球最大室内作品库,超33万部
    精品资料【下载】
    全年精品资料更新超1000部
    灵感搜索【原图下载】
    中文搜索全球顶尖案例灵感图
    学习【特惠】
    所有听书免费、课程特价
    设计师生活馆【内购价】
    5大电商平台官方合作,专享内购价
    CAD库【模型下载】
    cad单体模型库精准搜索查找下载
    免广告打扰【屏蔽】
    屏蔽全站广告,享受纯净体验
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年